19-årig bilist fik taget bil og kørekort og står til ubetinget fængselsstraf efter ekstrem fartoverskridelse.

JEPPE RAFN

En 19-årig mand måtte lørdag aften i midten af september af med sit kørekort og den bil, han kørte i, da han blev målt til at køre 194 km/t i en BMW på Hammelvej i Bøstrup nord for Hammel, hvor fartgrænsen er 50 km/t.

Bilisten blev fanget på laser af en færdselsbetjent, der stod ved vejen og målte hastigheden, da den 19-årige klokken 19.25 kom drønende forbi i nordlig retning. Betjenten satte udrykning på og kørte efter bilisten, som lynhurtigt var ude af syne, men blev opdaget, da han kørte rundt i Houlbjerg, som ligger et par kilometer nord for Bøstrup.

Her blev han anholdt og sigtet for den voldsomme hastighedsoverskridelse på næsten fire gange den tilladte hastighed.

»Betjenten genkender bilen og føreren i Houlbjerg, hvor han frivilligt holder ind i en indkørsel,« fortæller Jakob Christiansen, pressemedarbejder i Østjyllands Politi.

Det betegnes som vanvidskørsel, når man kører dobbelt så hurtigt som tilladt, og her var der altså tale om næsten en firedobling af det tilladte.

Når man kører vanvidskørsel, får man bilen beslaglagt med med henblik på konfiskation, hvilket skete for den 19-årige, der er fra Randers. Ejeren af bilen viste sig i øvrigt at være den unge mands mor, som blev orienteret om beslaglæggelsen af sin BMW og ikke umiddelbart har protesteret over beslaglæggelsen, oplyser politiet til Lokalavisen.

Ud over en ubetinget frakendelse af kørekortet står den 19-årige mand som udgangspunkt til flere dages ubetinget fængsel, hvis han bliver dømt i sagen.

Folketinget skærpede sidste år straffen for vanvidskørsel til som udgangspunkt også at koste ubetinget fængsel. i 20 dage. I skærpende tilfælde, afhængig af sagens omstændigheder, kan vanvidsbilister få mere end 20 dages fængsel og/eller andre sanktioner.