KIAN JOHANSEN, REDAKTØR DIN AVIS

Det kan være svært at bevare optimismen i denne tid, når elregninger og varmeregninger eksploderer og når uanede højder og når efterårets lave temperaturer presser sig på.

Og til alle Jer i butikkerne og de mindre erhvervsdrivende; det må være svært at holde tungen lige i munden og skaffe den nødvendige energi til at holde butikken eller produktionen kørende.

Jeg håber, vi alle vil hjælpe lidt til og lige lægge den ekstra vare i kurven, eller i det mindste sende en tanke til dem, der kæmper heftigt for tiden.Især i de mindre bysamfund kan der være stor risiko for, at byens eneste kommercielle samlingspunkt lukker på grund af det samlede energi-tryk.

Til gengæld kan vi så glæde os over dem, der udviser opfindsomhed, kampgejst og klør på. Dem vil jeg gerne hylde her.

En af dem er Brian Mossalski Nielsen, købmanden i Øster Bjerregrav, der ikke giver op. »Hvis man lægger sig ned, er det kun et spørgsmål om tid, inden jeg lukker. Jeg tænker hellere offensivt end defensivt,« siger han til Din Avis.

Blandt andet derfor planlægges der solpaneler på taget, og så hjælper en ny indeklimamåler, udviklet af et Randers-firma, med at holde styr på indeklimaet – og pengepungen.

Jeg håber, at de fleste erhvervsdrivende i denne tid finder deres egne versioner og bud på løsninger der sikrer, at vi også kan hilse på dem og handle med dem fremover.