Kids2Kids formidler genbrug af børnetøj og børneting

ANETTE BONDE

Mikkel Bentzen, der i forvejen ejer genbrugsmarkedet Dit & Mit Randers i det tidligere ’Hansen Møbler’ på Ribevej i Randers, har netop åbnet Kids2Kids i samme bygning. Konceptet er det samme, men i Kids2Kids er det udelukkende børnetøj og -ting.

Her kan private leje hyldeplads til salg af børnetøj, sko og småt legetøj. Leje af hyldeplads giver samtidig adgang til, at man må stille større ting som autostole, barnevogne, klapvogne, børnemøbler og større legetøj til salg i særlige områder.

Inde i butikken er der også et legehjørne samt et ammerum med mikrobølgeovn, håndvask og pusleområde. I øvrigt er der også pakkeshop.

Kids2Kids åbnede 3. september. Der er åbent alle dage både for opfyldning og for køb.

Genbrug er populært

Konceptet er, at man kan leje reoler til aflagte barneting. Inde i butikken er der udførlig anvisning på processen fra man stiller tingene an, til mærkning af varerne, og til man modtager betaling for dem. Der er betjening i butikken i hele åbningstiden.

Mikkel Bentzen fortæller, at der virkelig var run på de første uger, hvor der var et særligt åbningstilbud. Det forventer han vil fortsætte, og henviser til den interesse, der er for genbrug i Dit & Mit.

»Der er stor interesse for genbrug. Meget af tøjet er jo også som nyt, for børnene kan ikke nå at slide det op.«

Miljø og besparelser

Mikkel Bentzen gik ind på genbrugsmarkedet i 2016, da han sammen med en kompagnon startede en genbrugsbutik i Paderup. De splittede op i 2018, og Mikkel Bentzen startede her Dit & Mit.

Det er gået godt i de fire år, og da Mikkel Bentzen blev tilbudt at kunne leje yderligere kvadratmeter, slog han til.

»Jeg har altid tænkt grønt, og i min egen familie har vi altid praktiseret genbrug. Vi skal tænke på miljøet. Og samtidig er det, med den krise, som vi kommer ind i nu, godt at spare, hvor vi kan.«