Nyt mere moderne lys kommer dog på til næste år, lover Verdo.

Lørdag 1. oktober slukker Verdo lyset på kraftvarmeværkets skorsten på Randers Havn, fortæller Verdo i en pressemeddelelse.

Det sker for at støtte op om de mange virksomheder, institutioner og private, der kæmper med at reducere energiforbruget., lyder det.

Skorstenen, der i dag er et markant vartegn i Randers, føjer sig dermed til listen af kendte bygningsværker, der denne vinter går i sort for at sikre mest muligt lys og energi dér, hvor det er allervigtigst.

Lyset på skorstenen er blot ét af flere tiltag, der skal medvirke til at reducere energiforbruget hos energikoncernen.

Af øvrige tiltag kan for eksempel nævnes varmen, der bliver skruet ned på hovedkontoret i Randers på linje med offentlige kontorer, – og brugen af køleskabe, der vil blive samlet, så kapaciteten – og dermed strømforbruget – kan reduceres.

Administrerende direktør, Jakob Flyvbjerg Christensen, kalder det en naturlig reaktion på energikrisen: »Det er en dybt alvorlig situation, vi står i. Vi har vænnet os til, at el, vand og varme er noget, der altid er der, når vi skal bruge det, men med Ruslands invasion i Ukraine kan vi ikke længere tage det for givet. Derfor er det vigtigt, at vi alle gør alt, hvad vi kan, for at reducere vores forbrug mest muligt, så alle kan komme godt igennem vinteren. Som energiselskab er det helt naturligt for os at tage et medansvar og stå sammen med forbrugerne om den store opgave,« siger direktøren.

Han lover, at lyset på skorstenen vender tilbage igen næste år. Til den tid venter der en overraskelse, for Verdo benytter nu anledningen til at forberede en anden og mere moderne belysning på skorstenen.