To priser skal uddeles, når der på lørdag holdes årets Landdistriktskonference.

AF CECILIE BISGAARD

På lørdag 8. oktober bliver der uddelt to priser ved dette års Landdistriktskonference: Årets Ildsjæl og Årets Initiativ.

Det er Landdistriktsudvalget, der udpeger vinderne på baggrund af en række nomineringer fra borgerne. På det seneste udvalgsmøde i september blev vinderne fundet, men det bliver altså først offentliggjort på lørdag, hvem der kan kalde sig Årets Ildsjæl og Årets Initiativ.

I den første kategori er der ni nominerede, hvoraf de to af nomineret sammen. Den ene af de nominerede er Brian Mossalski Nielsen, der er købmand i Øster Bjerregrav. Ham kan du læse mere om i sidste udgave af Din Avis. Du kan også finde artiklen på Din Avis’ hjememside.

Årets ildsjæle

De andre nominerede til Årets Ildsjæl er: Susanne Skytte, Ålum og omegn, Kim Møller, Udbyhøj, Bjarke Havmans Nordentoft, Øster Bjerregrav, Bent Kjeldsen, Langå, Sanne Andersen, Øster Tørslev og omegn, Grethe Fristrup og Jette Andersen, Gimming, og Anna Sivertsen, Stevnstrup.

Om Bjarke Havmans Nordentoft står der blandt andet i nomineringerne, at han ”har hentet rigtig mange fondsmidler hjem til vores by og sat en masse i gang”, og ”Bjarke er bare gjort af noget specielt. Han vil det bedste for alle omkring sig, og han ser noget helt specielt i alle idéer”.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

Her er de nominerede:

Årets Ildsjæl:
Anna Sivertsen, Stevnstrup
Bent Kjeldsen, Langå
Bjarke Havmans Nordentoft, Øster Bjerregrav
Brian Mossalski Nielsen, Øster Bjerregrav
Grethe Fristrup og Jette Andersen, Gimming
Kim Møller, Udbyhøj
Sanne Andersen, Øster Tørslev og omegn
Susanne Skytte, Ålum og omegn


Årets Initiativ:
Is og Pandekager i Udbyhøj
Øster Bjerregrav Skatepark
Min Købmand Gassum
Sankthansfest i Blenstrup

”Susanne har så meget fortjent at vinde årets ildsjælepris, fordi hun er en ægte ildsjæl. Hun er dedikeret og loyal, hun er ægte, og hun er det overfor alle, hun kerer sig om sin næste, og hun gør det på en så sød og kærlig måde. Hun ser det hele menneske,” bliver der sagt om den nominerede Susanne Skytte.

Der er også rosende ord til Sanne Andersen, der blandt andet er formand for IF Fjorden. ”Man får aldrig et nej, når man spørger om hjælp eller støtte til et projekt. Hun er udstyret med den største ja-hat og går på sin fantastiske stille og rolige måde forrest, så vi andre trygt kan følge efter. Sanne brænder for lokalområdet og de mennesker, der bor her,” står der blandt andet.

Årets initiativer

Til prisen Årets Initiativ er Is og Pandekager i Udbyhøj, Øster Bjerregrav Skatepark, Min Købmand Gassum og sankthansfest i Blenstrup nomineret.

I indstillingen af Is og Pandekager står der: ”Det var ikke indlysende, at der skulle være et ishus, men det er drevet med service, smil og ildhu, så det fortjener anerkendelse”.

Om købmanden i Gassum, Dan Kristensen, bliver der blandt andet skrevet, at han ”er gået i spidsen for alle købmand, små butikker og generelt bare butikker omkring strømpriser, da der skal mere fokus på det område, da mange er begyndt at snakke om at lukke på grund af de så høje stigninger”.

”Vi talte til festen med Blenstrup-borgere, som vi slet ikke kendte. Vi er efterfølgende blevet facebookvenner med flere af dem. Vi synes, at initiativet sankthansfest i Blenstrup, et arrangement for fællesskab og sammenhold i et lille landsbysamfund, fortjener at bleve hædret som Årets Initiativ,” står der blandt andet som festen i midsommeren.

Der er også mange rosende ord til skateparken i Øster Bjerregrav. ”Taler for sig selv. Flot, flot område bygget i rekordfart. Fedt for både små og de, der er for store til legepladsen”, ”Projektet bidrager til at gøre vores landsby endnu mere unik og endnu mere attraktiv” og ”Der har i mange år været mangel på muligheder for den slags idræt, som nu er blevet muligt i skateparken. Det er både unge og voksne, som kommer der dagligt og har gavn af det fantastisk område, som er blevet skabt på så ganske kort tid,” står der blandt andet i indstillingerne.

Som sagt bliver vinderne afsløret til Landdistriktskonferencen lørdag 8. oktober.