Af Michael Aastrup Jensen, folketingsmedlem (V), Dybdalen 12, 8960 Randers SØ

Mine naboer i Assentoft kommer til mig med en meget reel bekymring, som jeg virkelig ønsker at gøre noget ved.

Problemet er for stort til, at jeg ikke kan lade vær med adressere det. Deres huse har for eksempel gasfyr, som rigtig mange andre danskere og de ser desværre stadig ind i tårnhøje varmeregninger. Regninger, som for danskere i alle aldre kan være svære at betale.

Derfor kræver det politisk handling hurtigst muligt. Ellers risikerer danskere at måtte fryse til vinter, da de ikke har råd til at tænde for varmen.

Danskere med gasfyr, oliefyr og pillefyr bliver ofte forbigået i diskussionen om hjælp. Jeg og Venstre har foreslået at afsætte 8,5 milliarder frem mod 2030, så vi kan få flest mulige danskere på fjernvarmenetværket, og væk fra gas-, olie- og pillefyret. Og de danskere, som ikke kan kobles op, skal selvfølgelig have en økonomisk håndsrækning, så de kan kobles op på for eksempel jordvarme eller varmepumpe.

Det vil forhindre østjyderne i at fryse til vinter og give en tryghed i den kommende tid. Samtidig får vi hjulpet den grønne omstilling på vej og mod målet om at være klimaneutrale i 2050. Løsningerne er vores ansvar, og sådan må det være som folketingsmedlem.

Derfor vil jeg personligt kæmpe for, at der kommer en ordentlig hjælp til alle os med gasfyr, oliefyr og pillefyr. Vi kan godt hjælpe de danskere, som er hårdest ramt af de stigende regninger, men det kræver politisk velvilje. Det har jeg.

De ekstremt høje energipriser, skyldes Putin og hans ulovlige invasion af Ukraine. Han har efterfølgende skruet kraftigt ned for energileverancerne til Europa, hvilket har fået priserne til at stige. Når vi sender regningen helt ned til den enkelte forbruger, så er det lige præcis det Putin ønsker.

Der bliver vi i folketinget nødt til at tage ansvar og sætte en barriere mellem de Ruslands provokationer og de mange danskere, som får opvarmet deres hus med gas-, olie- og pillefyr. Det er rigtig mange danskere, som ser ind i en umulig situation, og det ønsker jeg at gøre noget ved, hellere i dag end i morgen.