Et særdeles hårdt år med skole, træning og regattaer har givet bonus for Oliver Bach, der kan komme langt i rosporten.

Randers Roklub fik igen i år en roer på ungdomslandsholdet i roning. Oliver Bach har haft et særdeles hårdt år med skole, træning og regattaer. Det fremgår af en pressemeddelelse.

I september var han udtaget til at ro Baltic Cup i Brabrand. Baltic Cup er U18-EM med deltagere fra Polen, Estland, Letland, Litauen, Ungarn, Tyskland, Norge, Sverige og Danmark. Arrangementet går på skift mellem de forskellige lande, og i år var det Danmark, der stod for regattaen.

Oliver Bach, der til dagligt træner i Hadsund Kraftcenter hos Jens Toft, valgte i år med henblik på udvikling at stille op i dobbeltsculler med Tobias H. Poulsen fra Odense Roklub. Det betød megen koordinering og disciplinering i hverdagen med skole og træning i Hadsund og træning fredag, lørdag og søndag i Odense Roklub. Der var ikke megen fritid eller tid til familie og venner.

Vandt B-finale

Drengene var meget målrettede, men de vidste godt, at det ville blive vanskeligt.

De vandt deres indledende løb i 2000 meter. I deres A-finale placerede de sig som nummer fem, hvilket var rigtig flot – kun tre tiendedele af et sekund fra en fjerdeplads.

Søndag stillede de op i 500 meter sprint og placerede sig i indledende runde som nummer fire. Det betød så videre adgang til B-finalen. Her vandt Oliver Bach og Tobias H. Poulsen sikkert.

”Det var i sig selv fine resultater, og selv om det ikke helt rakte til podiepladser, bevidner deres engagement og enorme træningsindsats, at drengene besidder potentiale til at komme videre indenfor rosportens verden,” står der i pressemeddelelsen.

gs