For første gang tilbyder Fodboldlinjen gratis træning til elever i 4. til 9. klasse på alle folkeskoler i kommunen.

Alle folkeskoler i Randers Kommune tilbydes nu gratis fodboldtræning til elever i 4. til 9. klasse en dag om ugen enten før eller efter undervisningen. Siden første træning i 2009, hvor 20 elever var med, har konceptet Fodboldlinjen Randers udviklet sig til en succes, der i dag tiltrækker flere end 2.000 elever til.

»Fodboldlinjen er for alle elever, der gerne vil have god motion og blive bedre til at sparke til en bold. Vi niveauopdeler eleverne, så træningen altid er tilpasset den enkeltes niveau. Deltagerne har en fantastisk god energi efter sådan en morgen- eller eftermiddagstræning, og der opstår sammenhold på tværs af klasserne,« siger John Witting, der er leder af fodboldlinjen, i en pressemeddelelse.

Professionelt setup

Der er 50 trænere tilknyttet fodboldlinjen i Randers, og træningen finder sted på 20 forskellige anlæg i kommunen. Udover træning bliver deltagerne også inviteret til nogle af Randers FCs hjemmekampe, fodboldture til udlandet, streetfodbold-turnering og andre fodbold- og fællesskabsorienterede aktiviteter.

»Eleverne oplever, at de bliver taget seriøst uanset deres niveau. De møder ind til et professionelt setup, der rækker udover de to timers ugentlige fodboldtræning. De kan komme på ture, de kan få træneruddannelse, og de modtager kvalificeret fodboldtræning. Det handler ikke om at være dygtig, det handler om, at man er blevet bedre i slutningen af året,« siger John Witting.

ceb