Vanvidskørsel på motorcykel gennem Randers kostede mand ti måneders fængsel og ti års frakendelse af kørekortet.

Den 20. september omkring klokken 10.00 bemærkede en patrulje en 30-årig mand, da han kom kørende på motorcykel ad Glarbjergvej i Randers. Da den 30-årige så betjentene, satte han farten op og forsøgte at køre fra patruljen. 

Under jagten af motorcyklen gennem byen kørte den 30-årige to gange over for rødt, og han kørte i høj fart op på cykelstien, hvor han var tæt på at påkøre to vejarbejdere. 

Det endte heldigvis med, at patruljen fik stoppet motorcyklen, og manden blev anholdt. Dagen efter blev han varetægtsfængslet i fire uger.

Det viste sig, at den 30-årige var frakendt kørekortet, og at han var påvirket af medicin under kørslen. 

Kunne mærke et ryk i kroppen

Knap en måned efter anholdelsen blev motorcyklisten så i mandags idømt ti måneders fængsel og ti års frakendelse af kørekortet for at havde forvoldt fare for andres liv og førlighed, for kørsel i påvirket tilstand, kørsel i frakendelsestiden og for flere færdselsforseelser. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Heldigvis kom ingen til skade under den 30-åriges meget hasarderede kørsel gennem byen. Vejarbejderne kunne i retten fortælle, hvordan han med høj hastighed kørte så tæt forbi dem, at de kunne mærke et ryk i kroppen. Det kunne have endt helt galt, og jeg er tilfreds med, at retten var enig i anklagemyndighedens vurdering af, at der var tale om vanvidskørsel, og at den 30-årige bragte andres liv og førlighed i fare med sin kørsel,« siger anklagerfuldmægtig Mads Fransen i pressemeddelelsen. 

Det havde betydning for dommen, at den 30-årige fire gange tidligere havde kørt i påvirket tilstand, og at han for nyligt havde afsonet en kortere fængselsstraf for narkokørsel. 

Ud over fængselsstraffen og frakendelsen af kørekortet i 10 år mistede den 30-årige også sin motorcykel, da den blev konfiskeret som følge af vanvidskørslen. 

Den 30-årige erkendte dele af forholdene, men han nægtede blandt andet at have udsat vejarbejderne for fare.

Han udbad sig betænkningstid i forhold til at anke dommen.