Hele byen var inviteret, da Gjerlev fejrede færdiggørelsen af en ny aktivitetspark og folkeskov.

Efteråret viste sig fra sin hæderlige side, og med både taler, musik, aktiviteter og pølser på grillen var alt på plads til en festlig åbning af den nye aktivitetspark og folkeskov i Gjerlev. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Hele byen var inviteret og mange var mødt op til åbningsfesten fredag 7. oktober, hvor blandt andet Randers gymnastiske Forening viste tricks på den nye parkour-bane. Der var krolf på krolfbanen, leg og liv i bakkelandskabet, og borgmester Torben Hansen (S) plantede de sidste træer i folkeskoven.

»Det er i høj grad borgernes fortjeneste, at vi kan fejre åbningen af aktivitetsparken og folkeskoven. Der har været et stort ønske om at skabe nyt liv på arealerne ved den tidligere skole, og med et stort engagement ikke mindst fra borgerne i Gjerlev og omegn er det lykkedes at få idéerne til at blive virkelighed. Det er blevet et fantastisk område,« sagde Torben Hansen ifølge pressemeddelelsen.

Efteråret viste sig fra sin hæderlige side, og der var både taler, musik, aktiviteter og pølser på grillen. Pressefoto

Områdefornyelsen

Gjerlev er tidligere af byrådet blevet valgt til områdefornyelse, og aktivitetsparken og folkeskoven er det største af de projekter, der er lavet i den forbindelse.

Aktivitetsparken består af en cykelbane i et nyt bakkelandskab, parkour-anlæg og en lille fodboldbane. Derudover er et cykelskur blevet renoveret til et overdækket opholdsareal, og der er opsat nye bænke.

Folkeskoven er på fire hektar og skabt i samarbejde med Growing Trees Network. Træerne er opført med midler fra TV2s indsamling ’Danmark Planter Træer’, og desuden er der i skoven etableret nye stier, en sø og lysninger med store opholdsmøbler.

Lokal opbakning

I Gjerlev blev der i 2018 etableret et borgerhus i de tidligere skolebygninger, og siden da har der i lokalområdet været ønske om at skabe nyt liv på arealerne omkring. Aktivitetsparken og folkeskoven er en milepæl i den forbindelse.

Og faktisk er der mere at glæde sig til. Snart kommer nemlig også en ny legeplads til de yngste, og der bliver arbejdet på en udskiftning af facadepladerne på borgerhuset, gymnastiksalen og børnehaven.

Byrådet har støttet ideerne gennem midler fra områdefornyelsen, og Nordea Fonden har bevilget 500.000 kroner til projektet. Også lokalt er der doneret penge til at realisere ideerne med 500.000 kroner i støtte fra Gjerlev-Enslev Sparekasses Fond.

Der blev plantet de sidste træer i folkeskoven. Borgmester Torben Hansen (S) var med. Pressefoto

sas