Landsorganisationen Danske Seniorer kårer Danmarks bedste plejehjem. Håbet er, de bedste kan inspirere alle landets plejehjem.

I 2021 kårede Danske Seniorer for første gang Danmarks bedste plejehjem. I år er der fokus på de plejehjem, der har mest og bedst fokus på musik og sang, og blandt de fem nominerede er Landsbyen Møllevang, der ligger på Garnisonsvej i Randers. Det fremgår af en pressemeddelelse

»Vi er rigtig glade og meget stolte over nomineringen. Vi bruger musik og sang til at skabe en god stemning i huset og understøtte et godt hverdagsliv for beboerne, men vi bruger det også til meget mere end underholdning. Toner kan åbne døre, hjælpe svækkede borgere til interaktion med andre mennesker og skabe ro og genkendelighed i situationer, der ellers kan være svære,« siger Trine Børgesen, centerleder i Landsbyen Møllevang, i pressemeddelelsen.

Alle de nominerede får et diplom og 1.000 kroner til lidt hygge i hverdagen. Begge dele blev overrakt til fællessamling i Landsbyen Møllevang fredag 14. oktober af formanden for Danske Seniorers Randers Kreds, Thorvald Jørgensen.

Man kan stemme på sin favorit på Danske Seniorers hjemmeside frem til mandag 31. oktober. Danmarks bedste plejehjem bliver kåret fredag 11. november. Vinderen får en check på 20.000 kroner til en fællesoplevelse for beboere, pårørende, medarbejdere og frivillige.

Din Avis har tidligere besøgt Landsbyen Møllevang. Det kan du læse om her.

Skal frem i lyset

Landsorganisationen Danske Seniorer tog initiativ til at finde de gode plejehjem som en reaktion på en masse negativ omtale af plejen, og håbet er, at de bedste plejehjem kan inspirere alle landets plejehjem.

»Når vi taler om det, der skaber succes på et plejehjem, ved vi jo af erfaring, at nogle af dem, der lytter, selv prøver tingene af, og måske – og det håber vi på – vil gøre det endnu bedre,« siger Danske Seniorers landsformand Per K. Larsen, og fortsætter:

»Vi er opsat på at bringe alle de steder frem i lyset, hvor både beboere og medarbejdere trives. 61 procent af danskerne føler sig utrygge ved måske en dag at skulle på plejehjem. Sådan må det ikke være.«

35 plejehjem nomineret

I forsommeren 2021 blev Danske Seniorers medlemmer opfordret til at indstille de plejehjem, der efter deres menig gør noget særligt med sang og musik i hverdagen og ældreplejen. I en del tilfælde kom der flere indstillinger af det samme plejehjem.

Landsorganisationen Danske Seniorer undersøgte de indstillede plejehjem for at finde ud af, i hvor høj grad sang og musik fylder huset. I alt gik 35 plejehjem – 17 i Jylland, et på Fyn og 17 i Østdanmark – videre i konkurrencen.

Hovedbestyrelsen har nu nomineret de fem, der går videre til finalen. Foruden Landsbyen Møllevang er det OK-Fondens Himmelev Gl. Præstegård i Roskilde, Plejehjemmet Ryholtgård i Hellerup, Agerskov Friplejehjem Møllevangen i Agerskov og Demenscenter Skovgården i Hadsund.

gs