Sponsoreret indhold leveret af We Digitize 

Nogle gange trænger man bare til forandring og selv små ændringer kan faktisk gøre godt for sjælen. Disse forandringer kan for eksempel være i form af gør-det-selv projekter, hvor man giver nyt liv til gamle ting. Det er selvfølgelig ingen undtagelse, når det gælder bilen som du faktisk også kan give nyt liv. Måske en omgang polering eller maling er lige hvad den trænger til og så har du også et spændende projekt forude. Læs med her.

Bilprojekter er der nok af, men selvom du måske ikke er ekspert på området, så kan du sagtens polere og male bilen selv. Dette vil både spare dig penge ved selv at klare jobbet, men samtidigt er du også med til at vedligeholde bilen, samt at holde den ren. Hvis du er træt af den nuværende bil farve, så er det bare med at komme i gang med at male. Her i guiden forklarer vi nærmere, du kan polere og male bilen.                 

Hvordan laves en bil?

Når du skal i gang med at male din bil, skal du have fat i de rette grej til jobbet. Du skal blandt andet bruge sandpapir i den rette størrelse, her er det vigtigt at du læser op de anbefalingerne. Udover sandpapir og slibematerialer, skal du også bruge slibemaskine, afdækning, polermaskine, sprøjtemaskine, luftkompressor og fortynder.  For at gøre det nemmere for dig selv kan du ligeledes vælge sprøjtemaling til jobbet, men husk også at anskaffe det fornødne sikkerhedsudstyr, når du foretager disse jobs.

Inden du starter, er det vigtigt at du får renset bilen ordentligt igennem. Dernæst skal du i gang med at slibe bilen ned til metallet. Denne proces tager en del tid, hvilket du er nødt til at være forberedt på. Efterfølgende skal du male med grunder og så skal du i gang med at lakere. Der findes mange guides som du med fordel kan læse op på, så du er helt sikker på, at få det ønskede resultat.

Der er mange som vælger at få jobbet ordnet af professionelle og med god grund. Det er nemlig et projekt som kan være ganske tidskrævende og løbe op økonomisk. Faktisk kan du forvente at skulle af med flere tusinde kroner, hvis du vælger at klare malingen på bilen selv.          

Hvordan poleres en bil?

Hvis ikke du ønsker at male bilen i en ny og spændende farve, kan du også vælge blot af polere den for, at den får et flot nyt udseende. Det allerførste du skal starte med, er at gøre bilen ren udvendigt. Dette gør du blot ved at bruge rengøringsmiddel og en svamp. Det er dog vigtigt, at du bruger det rette rengøringsmiddel for ikke at skade bilens materiale. Du skal passe på med stærke midler og brug ikke opvaskemiddel. Når bilen er rengjort skal den derefter tørres af. Her er det en god idé at undgå at lade den tørre i solen, inden næste skridt, nemlig poleringen.

Nu skal du i gang med at polere bilen. Du kan vælge at bruge en maskine til jobbet eller du kan gøre det hele selv. Håndpolering giver dog ikke lige så gode resultater som maskinen gør. Ved håndpolering kan du bruge et poleringssæt til jobbet. Har du et kit, skal du vælge den rette skive til formålet. Der følger mange forskellige dele med til disse isoleringskit, så det er vigtigt at du sætter dig grundigt ind i, hvordan du skal benytte disse. Du kan nemlig komme til at lave ridser, derfor er det enormt vigtigt at være opmærksom. Typisk er disse polering materialer en form for polerings materiale samt en egnet svamp til jobbet.

Gør det selv eller en professionel til jobbet

Mange bilejere vil af god grund gerne klare mange af opgaverne, der skal laves på en bil. Dette skyldes blandt andet det økonomiske aspekt i det. For det koster uden tvivl at have en bil på værksted og at vedligeholde denne. Nogle opgaver i forhold til biler, kan dog hurtigt løbe op, også selv om man selv foretager dem. Den gode nyhed er dog, at der findes mange relevante og hjælpsomme guides for, hvordan man skal bære sig ad med alle disse opgaver.

Det kan være fordelagtigt at tjekke om dét der skal laves på bilen, kan klares selv før du får en professionel til at hjælpe. Vej gerne økonomi og kvalitet op mod hinanden, næste gang bilen skal have pleje for eksempel.

Information til artiklen er hentet fra:

Home – Lær om biler, tunning & udstyr – BoBiler.dk

https://www.autodoc.dk/info/lakering-af-bil-sadan-lakerer-man-en-bil-og-hvad-er-prisen-for-at-fa-det-gjort