Flere hundrede år gamle og meget værdifulde møbler fra Bidstrup Gods bliver solgt på auktion.

AF JEPPE RAFN

I slutningen af november kommer en række historiske og meget værdifulde rokokomøbler og interiør fra Bidstrup Gods ved Laurbjerg under hammeren ved en auktion hus Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Møblerne – chatoller, kommoder og spejle – blev købt og bestilt til godset af Gerhard de Lichtenberg, der købte Bidstrup Gods i 1748 og nogle år senere gjorde det til stamhus for den Lichtenbergske slægt. Rokokomøblerne har siden da stået i den samme sal og tilhørt familien gennem ni generationer.

Den nuværende godsejer Helle Faurskov Honnes de Lichtenberg oplyser til avisen, at de udbudte møbler har været i fælleseje mellem hendes afdøde mand Geert Faurskov Honnes de Lichtenberg og hans to søskende siden 1995, hvor deres mor døde.

Helle de Lichtenberg overtog sin mands andel, da han døde for to år siden, og hans to søskende har ønsket at sætte de fællesejede møbler på auktion, fortæller godsejeren.

»Jeg har købt noget tilbage fra fællesejet, så det er ikke alle godsets historiske møbler, der bliver solgt,« fortæller Helle de Lichtenberg og kommer med en beroligende kommentar til folk, der måtte foranlediges til at tro, hun er ved at sælge ud af alt inventar.

»Salen var det eneste rum med fælles inventar. Resten af huset er bevaret komplet, og den daglige drift af alt andet kører videre i Geerts måde at gøre det på.«

I forhold til salget af de gamle familiemøbler håber godsejeren, at rokokomøblerne havner i hænderne på folk med en oprigtig interesse for den historiske værdi.

»Jeg håber, det er nogle fornuftige købere, der kender møblernes værdi, tager dem til sig og behandler dem ordentligt.«

Helle de Lichtenberg har boet på Bidstrup Gods siden 2003, hvor hun flyttede ind hos Geert Honnes de Lichtenberg. De blev gift i 2009 og tog ved den lejlighed fælles efternavn, Faurskov Honnes de Lichtenberg – Faurskov var Helles pigenavn.

Parret har to piger i skolealderen, som bor med deres mor på godset.

Bidstrup Gods driver landbrug og skovbrug og har over 1.000 hektar land rundt om godset.