Forfatter har udgivet 19 børnebøger i løbet af fem år.

Lone Halkjær, der er opvokset i Paderup og Kristrup, og som i dag bor i Romalt, elsker at game og skrive bøger. Nu er de to ting smeltet sammen til gamerbogen ’Zombiekamp i Minecraft’ om en familie, der bliver fanget i Minecrafts spilunivers.

Siden hun for fem år siden sagde farvel til et velbetalt it-job, har hun fået udgivet 19 børnebøger. Med gamerbogen håber hun også at få drengene med.

»Børn læser mere, når det er noget, der interesserer dem,« siger den spilleglade forfatter.

Søster nailer zombiekampen

Lone Halkjær nyder sit arbejdsliv med børnebøgerne.

»Jeg nyder at kunne komme ud med alle mine historier, og skrivetiden er altid spændende.«

I andre Minecraft-bøger handler det mest om at være en figur, der allerede findes i spillet, fortæller Lone Halkjær. I hendes nye bog er det en familie, der ved et uheld ryger ind i Minecraft – både huset, forældrene og børnene.

Familien skal nu finde et skattekort, der kan hjælpe dem tilbage til virkeligheden, og de opdager nye sider af hinanden. For eksempel må drengen se i øjnene, at den irriterende storesøster faktisk er ret sej til at slås mod zombier. Sammen må de redde familien ud i live.

Nutidens legoklodser

»En gamerfamilie.«

Sådan beskriver Lone Halkjær sin egen familie, og hun står gerne ved, at hun nok er den, der er mest vild med det. I øjeblikket spiller hun Fortnite næsten hver aften. Hun spiller også meget Minecraft med børnene, og det er nok grunden til, at forfatterens nyeste bog handler om en familie, der ryger ind i Minecraft.

Alle i Lone Halkjærs familie har en gamercomputer, og ind i mellem kommer de alle op på spisebordet. Så bliver der spillet lystigt.

Lone Halkjær og hendes mand er it-uddannede, men for dem handler det mere om leg, fantasi og fællesskab.

»Når børnene har venner på besøg, har de en masse fællesskab omkring at spille sammen. I Minecraft kan man bygge huse og ting, der bevæger sig, døre, der åbner og lukker, og lave fælder for hinanden. Det er nutidens legoklodser,« siger Lone Halkjær.

I øjeblikket tales der meget om begrænsninger i skærmtid. Og Lone synes da heller ikke, at man skal sidde flere dage i træk og spille. Men når børnene i forvejen lever et aktivt liv, synes hun, det er fint, at der bliver åbnet for skærmene, når de kommer hjem fra skole og fritidsaktiviteter. Derfor sætter hun ikke begrænsning på, hvor meget de må spille.

»Det ville da være synd,« siger hun.

En fælles interesse

»Nogen synes, det er mærkeligt, at jeg spiller meget med mine børn. Der er ikke mange 47-årige kvinder, der spiller Fortnite,« siger Lone Halkjær.

Hun oplever også nogle, der godt kunne tænke sig at have lignende stunder med familien om en fælles interesse. Selv er hun ikke i tvivl om, at det kan noget helt særligt.

»Jeg ser nogle andre sider af mine børn, når vi spiller sammen. De er gode til at planlægge, gode til at lægge strategi og også mega fjollede. Vi griner meget, selv om vi tager det meget seriøst.«

Hun er også tilfreds med at være en mor, der er lidt sej.

»Jeg tror, det giver streetcredit hos vennerne.«

I øvrigt så holder computerspillene fantasien i gang, understreger forfatteren, der har flere bøger på vej.

Læseroplevelser

Når børnene kommer hjem fra skole, lægges manuskripterne væk, og så er der tid til at være mor.

Lone Halkjær håber, at hun kan være med til at give gode læseoplevelser rundt om i skoler og børneværelser, og hun frygter ikke konkurrencen med computerspillene, tværtimod.

»Jeg håber, børnene føler sig underholdt af bøgerne og får lyst til at spille mere.«

’Zombiekamp i Minecraft’ udkom 5. november fra forlaget Krabat.

ab