Lene Binder mødte flag og store portrætter af sig selv, da ansatte og chefen markerede hendes 20 års jubilæum som frisør hos Elgaard.

KIAN JOHANSEN

Overraskelsesmomentet virkede fuldstændig efter hensigten, da daglig leder Lene Binder fredag eftermiddag dukkede op hos Mr. Elgaard i Rådhusstræde.

Røde og hvide flag hang i buer fra loftet sammen med balloner. Svigersønnen stod klar med hvid gløgg ved indgangen og ikke mindst, så hang der store plakater af 20 års jubilaren overalt i frisørsalonen, mens travle frisører livligt klippede den ene herreklip efter den anden og der blev smilet og hygget imens.

Chef og samlever Kristian Elgaard havde sørget for at holde Lene Binder beskæftiget hele formiddagen med et besøg i Aarhus, så der kunne pyntes ordentligt op.

»Lene fortjente den overraskelse. Jeg fik kigget efter i lønningsbilagene og fandt frem til hendes ansættelsesdag i frisørsalonen i Slotscentret og det skulle fejres,« storsmiler Kristian Elgaard, der selv var med til at ansætte Lene for 20 år siden.

Lene Binder troede, det skulle være en helt almindelig arbejdsdag hos Mr. Elgaard. 20 års jubilaren blev overrasket med store plakater af sig selv, flag og balloner. Foto: Kian Johansen

”Hvad pokker”

»Jeg vidste godt, at det var i år, at jeg havde jubilæum, men jeg havde ikke forventet, at det skulle markeres, så da jeg så de store plakater af mig i vinduet, så nåede jeg godt nok at tænke. ”Hvad pokker”,« grinte 59-årige Lene Binder.

»Tiden er jo fløjet afsted. Det er jo først efter, at jeg har fået børnebørn, at man regner tiden for noget andet. Det er gået op for mig, at jeg har haft det godt og travlt. Og så har jeg lært en masse,« siger frisøren, der har stået i spidsen for Mr. Elgaard i godt 17 år. Dengang gik hun fra kvindeklip til herreklip.

»Det er udfordrende og spændende at klippe mænd. De har andre interesser og vi taler om andre ting. Det giver et godt indblik i mændenes verden. Jeg ser da fodbold, men har lidt svært ved at tale med om det. Til gengæld oplever jeg, at mændene er blevet mere bevidste om deres udseende. Vi rådgiver dem mere om stylingprodukter end før i tiden. De kommer tit med billeder af en frisure og så har vi mange, der gerne vil klippes som deres fodboldidoler. Vi klipper mere frisure end før. Maskinklippene bliver færre,« siger Lene, der bor sammen med Kristian Elgaard og også har fået nye interesser efter det. Jagt og golf.

»Jeg husker stadig den første gang, jeg trykkede på aftrækkeren. Men jeg nyder nu mest at se naturen vågne op om morgenen, når vi går på jagt. Jeg er opvokset i Auning og Øster Alling og kender alt til at have et dyr hængende efter en jagt. Min far gik meget på jagt. Men det var først efter at jeg mødte Kristian, at jeg selv begyndte. Til gengæld er jeg nok den dyreste golfspiller i Randers. Jeg får ikke brugt kontingentet ret meget,« smiler Lene Binder.