Hvis du kender en, der fortjener at blive hædret med Kulturprisen, så kan du nu nominere vedkommende.

Hvert andet år uddeler Randers Kommune og Kulturelt Samvirke en pris til det lokale kulturliv. Du kan derfor til og med mandag 5. december indsende forslag til prismodtagere via kommunens hjemmeside. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Randers har for længst bevist, at vi er en kulturrig kommune. Vores kulturliv spænder bredt fra professionelle kulturinstitutioner til frivillige ildsjæle, der beriger os med kulturelle oplevelser. Det giver os en helt masse fællesskaber og mange forskellige indtryk, når både arrangører og udøvende kunstnere eller musikere øser ud af deres kreativitet. Det vil vi gerne påskønne, og derfor uddeler vi hvert andet år en kulturpris«, siger formanden for kommunens Sundheds-, Idræts- og Kulturudvalg, Louise Høeg (V), i pressemeddelelsen.

Kulturprisen kan gå til en person eller institution, der med sit engagement fortjener at blive fremhævet og belønnet for sin indsats inden for de sidste to år.

»Med kulturprisen hylder vi ildsjælenes handlekraft og håber, det kan inspirere andre til at gå fra idé til handling og kaste sig ud i at starte noget op, der kan sætte nye spor i vores lokale kulturliv«, siger Annemarie Winther, der er forkvinde for Kulturelt Samvirke.

Sådan nominerer du

Prisen har i år 20-års-jubilæum. Den blev indstiftet i 2002, og prismodtagerne har i gennem årene været meget forskellige. Tidligere er Café von Hatten, Station K i Langå og Randers Teaterforening blevet hædret med prisen. Men også fremtrædende lokale kulturpersonligheder har modtaget prisen. Her kan for eksempel nævnes kunstkender, gallerist og cykelsmed Claus Ørsted og teaterskolen Kastali’as leder Lisbeth Nielsen, der også er skuespiller, underviser og instruktør.

Til og med 5. december kan alle indtaste et begrundet forslag til årets prismodtager på www.randers.dk/kulturprisen2022. Herefter vil en komité vurdere alle forslagene og udpege den endelige prismodtager, som vil få overrakt prisen til januar.

Med Kulturprisen følger 10.000 kroner og en gave fra Kulturelt Samvirke.

ceb