Du kan følge auktionen her på siden, når et af Danmarks velnok dyreste møber fra Bidstrup Gods sælges.

En af årets sidste traditionelle auktioner hos Bruun Rasmussen er en lækkerbisken set med østjyske øjne.

Auktionen begynder onsdag 30. november klokken 15 og når sit klimaks omkring klokken 15.25, hvor en række meget værdifulde rokokomøbler fra Bidstrup Gods ved Laurbjerg kommer under hammeren.

Møblerne blev for cirka 270 år siden bestilt af godsejer Gerhard de Lichtenberg og har siden da været en del af godsets indretning og gennem ni generationer tilhørt familien de Lichtenberg.

Den absolutte perle er et sjældent rokokochatol, der er vurderet til at blive solgt til en pris mellem 1,5 og 2 millioner kroner.

»Hos Bruun Rasmussen har vi aldrig tidligere set et møbel af den klasse, og det fremstår som noget af det bedst bevarede fra den danske rokoko,« fortæller Anders Fredsted, der er vurderingsspecialist i ældre møbler hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner.

Derudover består samlingen af fire ens rokokokommoder, fire meget store venetianske glasspejle og fire mindre glasspejle med det Lichtenbergske våben.

Kommoderne, spejlene og chatollet sælges sætvis og vurderes til at blive solgt for i alt for mellem 1,05 og 1,4 millioner kroner. Samlet set forventes auktionen altså at indbringe sælgeren mellem 2,55 og 3,4 millioner kroner.