Højtryksrenser med varmt vand gjorde godt på facaden på bygningen, der ligger på hjørnet af Nørregade.

Murværket bliver langsomt hvidere og hvidere, mens højtryksrenseren stråle for stråle gør sit arbejde.

Den efterhånden grumsede facade på bygningen, der huser Escape Room Randers, kaldet ’Locked’, får en kærlig omgang varmt vand, fortæller Asbjørn Vestergaard fra Multi-Rens i Randers.

Han har sendt sin kollega op i liften, mens han holder øje med forbipasserende af sikkerhedsårsager.

Fra bumset til hvid facade

Du kender måske mere bygningen fra gamle dage, hvor Randers Amtsavis holdt til, inden man flyttede ud af den centrale midtby og ned til i det tidligere SCS-hus, ved Randers Bro.

Dengang døjede facaden med det, man kan vel kan kalde en bumset, teenage-agtig facade, der siden dog blev pudset pænt op, men tidens tand har usædvanligt hurtigt givet facaden mørke rande og dem kan Asbjørn Vestergaard og kollegaen fra Multi-Rens godt gøre noget ved.

Og det gør de så. Allerede nu kan du nyde synet af en hvidere facade, hvis du skulle passere forbi efter at have læst denne artikel.

Du kan tydeligt høre højtryksrenseren der brummer omme bag i baggården. Her holder en varevogn og den er bogstaveligt talt indrettet som højtryksrenser, viser Asbjørn Vestergaard.

Det lidt dyre maskineri, der får vand fra en slange ført ind i bygningen, er i stand til at varme vandet op til nogle varmegrader, som murværket kan holde til og samtidig fjerne smuds og belægninger.

»Vi giver denne behandling nu og så har ejeren talt om at, at det skal males til foråret. Så nu håber vi på, at vi har gjort vores arbejde så godt, at vi får ordren,« smiler Asbjørn Vestergaard, inden han igen bevogter fortovet, så ingen kommer for tæt på den lange lift.