KIAN JOHANSEN, redaktør Din Avis

Julen er over os. Og selvom vejret ikke altid just signalerer julehygge, sne og kulde, så er det bare op på jule-bukken og i gang med alle julens sysler.

En af de vigtigste elementer i vores randrusianske måde at holde jul på, er julehandlen.

Der skal hentes juletræ og julemad og selvfølgelig skal vi finde de rette julegaver til vores kære.

Og kunne det ikke være dejligt, at vi alle fandt lidt mentalt overskud frem i den forbindelse. Selvom det er hårde tider for de fleste på grund af krise, inflation, krig og knas med varmen, så find smilet og tålmodigheden frem, når du træder ind i gavekøerne – som den sidste i rækken.

Du kunne give plads og en hånd til en ældre medborger, der måske mangler lidt kræfter for at nå frem til disken. Sige tak til ekspedienten, der er i gang med at pakke din gave ind. Det er din første indpakning i butikken, men måske ekspedientens nummer 100 den dag.

Og ikke mindst, du kunne forsøge at indfange julens stemning og give forbipasserende et smil med på julevejen. Det koster gratis.

Og tænk på, at julen har flere budskaber. Hovedelementerne er for mig håb, gavmildhed og kærlighed.

Det er almindelig kendt, at den også er koblet sammen med fødslen af Jesus og den kristne lære.

Jeg er specielt vild med at julen også handler om at fejre, at nu vender lyset tilbage. Vikingerne fejrede lysets komme fra vintersolhverv 21. december og frem til den lysere januarmåned. Vikingernes ord for det, er Jól. Og det betyder fester i flertal.

Jeg glæder mig til at fejre lysets komme her til Jól.