Store parkeringsområder tæt på midtbyen bliver gratis i tre timer indtil nytår.

For at gøre det let at finde en parkeringsplads tæt på midtbyen bliver godt 440 p-pladser ved Randers Regnskov og 60 p-pladser ved Randers Havn gratis at holde på i tre timer.

Det har miljø- og teknikudvalget besluttet på mødet 6. december. Det gælder frem til årsskiftet.

»Randers City Forening har henvendt sig med et ønske om at gøre det lettere at finde en parkeringsplads tæt på midtbyen under julehandlen. Det vil vi gerne imødekomme, og med tiltaget her forventer vi at frigøre en masse pladser, så gæster og handlende kan bruge tiden på at shoppe og opleve den magiske jul i midtbyen i stedet for at skulle lede efter en parkeringsplads,« siger Nick Zimmermann, der er formand for miljø- og teknikudvalget.

Tre timer

Det bliver gratis at holde i de første tre timer på samtlige godt 440 parkeringspladser ved Randers Regnskov, hvorefter man skal betale. Samtidig bliver der på de 60 nye parkeringspladser ved Randers Havn sat en begrænsning, så man højst må holde gratis i tre timer på stedet før bilen skal flyttes. Begge steder er blot få minutters gang fra julestemning, shopping og oplevelser i midtbyen.

På nuværende tidspunkt er det muligt at holde gratis hele døgnet på en del af pladserne ved Randers Regnskov, men det betyder også, at disse pladser er optaget af pendlere, der arbejder i byen. Ved at indføre en betaling efter 3 timer på disse pladser og en tidsbegrænsning på de nye parkeringspladser ved havnen er forventningen, at pendlere i stedet vil parkere på de gratis pladser lidt længere væk – ligesom det er tilfældet i sommermånederne, hvor der er betalingsparkerings på hele regnskovens p-areal for at frigøre pladser til turister.