De vandt hver 10.000 kroner i stor julekonkurrence. Begge forkælede sig selv i Randers midtby. Matas var nøgleordet for den ene vinder, mens Nanna Mikkelsen er sikker på, at de 10.000 er vendepunktet efter fire svære år.

KIAN JOHANSEN

Smil, glæde og ren forkælelse. Så kort kan følelsen beskrives, som de to vindere af Randers Cityforening og Din Avis jule-shopping-konkurrence fik i sidste uge.

Nanna Mikkelsen fra Fårup følte sig ekstra heldig. Det har taget lidt tid helt at forstå, at opkaldet fra citychef Mette Bræmer var helt ægte og at hun havde vundet 10.000 kroners shopping blot ved at udfylde en kupon hos Gaias Basar, fordi hun havde handlet for mere end 100 kroner i en af byens butikker.

»Jeg sad og ventede på et ’men, og så skal du lige’… Det kom ikke, så jeg har lagt en plan. Jeg skal købe ekstra store gaver til familiemedlemmer og kæresten og så skal jeg selv have noget. Det er ting jeg ikke har haft råd til i fire år, så udover øreringe og en fingerring, så skal jeg have fundet nogle vinterstøvler, dem jeg har er gode, men for kolde,« afslører hun med et smil. Det bliver også til tøj og undertøj til hende selv.

Og så bliver der købt rejseoplevelser ind hos Bog & Idé. Her vælger hun to oplevelses-pakker der giver hende og kæresten drømmeturen til London. At se Harry Potters univers i storbyen er hendes store drøm.

Hun tæller på fingrene. Nanna Mikkelsen har ikke vundet noget som helst i mindst ti år.

»Resten af 2022 og 2023 bliver mit år. Jeg er for nylig godkendt til fleksjob efter fire års sygdom og nu vinder jeg så 10.000 kroner. Kan du ikke skrive, at jeg er ledig og gerne vil have et job,« fortæller hun glad og håbefuldt til Din Avis mens hun en hel dag bliver serviceret og forkælet med smil og får glade ekspedienters gode råd.

Nanna Mikkelsen bor i Fårup og handler tit i Hobro. Men:

»Randers er min foretrukne handelsby. Jeg er født i nordbyen og kender midtbyens butikker. Og så har man bare ikke så gode specialbutikker som Gaias Basar i de andre byer, som jeg handler i,« siger hun.

På listen over butikker der besøges, er Smeds Efterfølger, Bog & Idé, Paw Sko, H&M, Fleur, You See, Sinnerup, Kop & Kande og Imerco.

Matas binder det sammen

Også Lene fra Randers har lagt en plan hjemmefra.

Randers er hendes foretrukne handelsby. Selv er hun udlært materialist i Matas og har førhen arbejdet på flere adresser i midtbyen.

Og for at binde fortiden sammen med nutiden, så syntes hun også det er ganske morsomt, at det er hos Matas i Brødregade, at hun udfyldte vinderkuponen. Hun smutter da også lige ind for at shoppe og for at hilse på ekspedienten Nikolaj Jespersen, der spøgte med at hun helt sikkert vandt, når hun udfyldte kuponen.

»Det er så hyggeligt at gå i midtbyen. Jeg er tæt på det hele og jeg kender de fleste butikker. Det er som at komme hjem. Ligesom jeg altid skal til Randers Festuge for at mødes med alle dem, jeg kender,« lyder det med et kæmpe smil.

På listen er der besøg hos Imerco, Ønskehjørnet, Sinnerup, Neye, Skjold Burne, Matas, Nørrebro, Maak og Føtex.

Det er forkælelse til sig selv og store, lækre, lidt dyre gaver til kæresten og familien. Og så bliver kæresten inviteret på lækker mad, på Restaurant Det Gamle Apothek.

Hun har lovet sig selv, ikke at tænke praktisk og for eksempel købe madvarer ind denne dag.

»I Føtex skal jeg have en champagne. Jeg kender mærket. For ved du hvad. I marts bliver jeg mormor. Og det skal fejres med champagne på fødegangen, når vi skal på Randers Regionshospital,« lyder det stolt.