Jens Peter Søborg åbner nyt 1400 kvadratmeter fitnesscenter – et kuglekast fra det center som han solgte for fem år siden.

KIAN JOHANSEN

Fjerkræene har hængt fra loftet for år tilbage på Gl. Hobrovej 36. Nu kan du snart hænge i motionsmaskinerne.

Inden januar rinder ud, åbner der et splinternyt indrettet fitnesscenter på 1400 kvadratmeter i det tidligere fjerkræslagteri. Milliondyre fitnessmaskiner fra USA og de nyeste motions -og spinningcykler er en del af forretningshemmeligheden bag Shape Up Fitness, som centret kommer til at hedde.

Jens Peter Søborg fortæller, at han har investeret fem millioner kroner i de lejede lokaler, der ligger lige mellem Styrke- & Motionsklubben ’Fjeren’ og Fitness World.

Faktisk solgte han centret, der dengang hed Fitness 4 You, til Fitness World for fem år siden. Dengang indebar salget ni fitnesscentre rundt om i Jylland.

Bobby Croshaw bliver daglig leder af Shape Up Fitness som Jens Peter Søborg står bag. Foto: Kian Johansen

Siden rykkede han til hjembyen Aalborg og etablerede et Shape Up Fitness center der, så fitnessbranchen er ikke fremmede for Jens Peter Søborg, der for nogle måske er kendt som ’Peter’. I 2010 deltog han nemlig i X Factor med blandt andet Jamie Walters ”Hold On”.

»Jeg følte ikke, jeg var færdig med Randers og da jeg kender udlejeren rigtig godt, så blev vi enige om at det skulle prøves. Jeg kommer med det samme koncept, som da jeg var her sidst. Der er vægt på det personlige, de varme værdier og en god service og så skal du ikke igennem en indgangskarrusel som et stykke kvæg for at komme ind.«

Bobby er tilbage

Siden påsken har Jens Peter Søborg og hans hold af håndværkere knoklet med at istandsætte lokalerne, der kommer til at være et ’gammeldags’ fitnesscenter med plads til dem, der vil hygge og dem der vil ’smadre igennem’.

»Her skal du møde et menneske der siger godmorgen, spørger til din hund og som kan hjælpe dig med at løfte korrekt i maskinerne,« lyder det.

Af den grund har han også ansat Bobby Croshaw som daglig leder, der nu skal ud at finde 20-25 deltidsansatte til at drive centret. Dansk-amerikaneren har været i flere opstartstræningshuse i Randers og var med til at åbne Water & Wellness. Han er tidligere fysisk træner & mental coach hos Randers FC. Efter otte år væk fra Randers, hvor han var fitness chef i DGI-huset i Århus, vender han tilbage. Han er for nylig flyttet fra Harridslev til Dronningborg, så nu bliver turen på job ikke så lang.

Og så er han indehaver af en tidligere Danmarksrekord, i at undervise på en Indoor cykel, 16 timer i træk.

På den sorte væg kommer et kæmpe lærred til at hænge, så spinning-folket rigtig kan træde til. Det er Bobby Croshaw og til venstre og Jens Peter Søborg til højre. Foto: Kian Johansen

Kaffe og sanua

Bobby Croshaw og Peter Søborg viser rundt i de renoverede lokaler, hvor trægulvet i motionscenter-delen stadig er det oprindelige trægulv. De hvidmalede mure står lidt rå og industri-agtige.

»Det hele skal ikke være sort og mat. Vi vil gerne bevare lidt af det særpræg, der var fra dengang her var et fjerkræslagteri,« forklarer Peter Søborg.

Du vil møde et menneske ved skranken hver dag og passere caféen med kaffe og gratis rundstykker, samt et lille legeland til børnene, der er velkomne i centret. Der er også planer om barsels-fitness, hvor de nybagte mødre kan komme forbi med deres poder. Der er planer om DJ Friday, senior træf, og familie camps i ferie perioden.

Til højre for café-området vil du gå ind i den traditionelle del af et motionscenter med løbemaskiner og motionscykler og de ekstra store omklædningsrum med flere brusere end normalt – og sauna. Og går du tilbage gennem caféen møder du det store hold-lokale med plads til 50 mennesker, et cardio og crossfit-område med dyrt amerikanske crossfit-udstyr. Bagerst står dusinvis af spinningcykler klar på et tre trins stort repos. Linet op foran en væg, hvor et kæmpe lærred skal vise vejen, når cykelskoene er klikket i.

»Vi vil favne både det brede og eliten. Der er lavet aftaler med blandt andet Vorup FB’s førstehold i damefodbold og andre klubber i Randers og jeg vil blandt andet tilbyde boksetræning,« fortæller Bobby Croshaw.