Da teaterdirektør for Randers Teater, Peter Westphael, fyldte 60 år 1. januar 2023, kunne han på samme tid fejre 41 år i scenekunstbranchen.

I år 1982 var Peter Westphael med til at stifte teatergruppen Mariehønen, hvis ambition var at skabe scenekunst af høj kvalitet til børn. Gruppen, der var blandt de første, som turnerede internationalt, skabte vedkommende scenekunst for børn, lyttede til dem og præsenterede dem for problemstillinger som mobning, ensomhed og sorg i børnehøjde.

Ideologien bag det arbejde lagde fundamentet for Peter Westphaels stiftelse af Randers Egnsteater i år 2000. Et teater, der i mange år var et af landets største egnsteatre, og som i år 2020 fik status af regionalteater, et såkaldt § 5-teater, og dermed ændrede navn til Randers Teater.

Teaterdirektørens ambitioner for teateret har udviklet sig igennem de seneste 22 år, og selvom arbejdet med børneteater stadig har en særlig plads, har teatret i en årrække haft fokus på et repertoire, der også inkluderer unge og voksne.

I år 2023 åbner Peter Westphael dørene til Randers Teater på ny. Teatret er blevet moderniseret og større, det samme er ambitionerne, og det største fokus i år 2023 bliver, hvordan teatret kan videreudvikle regionalteatret med samarbejder på tværs af landet.

Foruden sit virke som teaterdirektør har Peter Westphael i mange år ytret sine holdninger til dansk kulturpolitik, og han har tidligere været klummeskribent for Avisen Danmark og en fast del af panelet i TV2 News programmet News & Co.

Derudover er han bestyrelsesmedlem i bestyrelserne hos CPH Stage, Applaus, SceNet og Randers Festuge, ligesom han er næstformand i Turnénetværkets bestyrelse. Tidligere har han været næstformand i Projektstøtteudvalget for Scenekunst, bestyrelsesmedlem i Fonden Harmonien og udpeget af Kulturstyrelsen som bestyrelsesmedlem for Aarhus Teater, ligesom han er beskikket censor ved Den Danske Scenekunstskole.

Peter Westphael har tidligere modtaget Danske Teaterforeningers Børneteaterpris for forestillingen Tøsedrengen, Århus Amts Kulturpris samt hæderen som Årets Randersborger.