Der blev samlet godt 20.000 kroner ind til Danmarks Indsamlingen, da elever fra Fodboldlinjen Randers skød på kendte randrusianere.

KIAN JOHANSEN

»Arhhh. Ikke igen.« Brian Rasmussen, den ene halvdel af Asser og Brian fra Regnskoven vifter med armene, mens elever fra Fodboldlinjen Randers igen sender et skud ind bag ham i et af de to små mål.

Midt inde i Randers Regnskovs kupler, mellem små aber, lianer og høj luftfugtighed har Karsten Krogh Madsen fra Fodboldlinjen Randers sørget for at sætte Brian Rasmussen i stævne. For hver bold han redder, så donerer krydderifirmaet Carl J. Nielsen 100 kroner, og hvis der bliver scoret, ryger der 250 kroner til at støtte Danmarks Indsamlingen, der som bekendt finder sted under et liveshow på DR på Værket her på lørdag 4. februar.

Bedre til dyr end bur

Og lad os bare sige, at det blev til en del penge denne fredag formiddag under regnskovskuplerne. Brian Rasmussen er den første til at erkende, at han er bedre til dyr end at bevogte buret.

»Det er vist over 20 år siden, jeg sidst spillede fodbold,« lyder det forpustet fra den ene halvdel af youtube-parret, der blev Årets Randersborger 2020 og sidste år endda kom med i en Anders And-tegneserie. Det var anerkendelse for at sætte børnene i sving under Corona-nedlukningen med opbyggelige livestreams fra Randers Regnskov, hvor der formidlet og fortalt levende om natur og dyr, mens børnene sad hjemme foran skærmen, langt fra skolen.

»Hvad der er bedst? Det er godt på hver sin måde. Ved at stå på mål, så sørger jeg i hvert fald for, at der bliver samlet penge ind til et godt formål og samtidig sætter vi fokus på naturen, så det er jo bare fint, smiler Brian Rasmussen.

Også Karsten Krogh Madsen fra Fodboldlinjen Randers er glad for, at så mange kendte randrusianere med det samme sagde ja til den lille fodboldspøg.

»Vi vil gerne støtte en god sag og det var en god måde at gøre det på. Og så har vi også givet 10 elever fra fodboldlinjen en ekstra oplevelse,« lød det.

Kendte der blev skudt på

Peter Westphal, Randers Egnsteater. Søren Pedersen, Randers FC. Borgmester Torben Hansen, Henrik Knudsen, Memphis Mansion. Katrine Fruelund, tidligere byrådsmedlem og håndboldspiller. Randers Regnskov, Brian Rasmussen kendt som den ene halvdel af livestreamerne Asser og Brian. Micki Cheng, kendt fra Bagedysten. Ansatte hos Carl J. Nielsen. Anita Christensen, tidligere elitebokser. Malte Larsen (S), Folketingsmedlem.