Stortalentet fra Randers BMX, Malene Kejlstrup vandt for anden gang prisen som årets sportsnavn. Ni andre sportspriser blev uddelt fredag ved Randers Kommunes årlige fejring af idrætstalenter, frivillige og foreningsfolk.

KIAN JOHANSEN

Årets Sportsnavn 2022 er viljestærk, et kæmpe talent og målbevidst. Sådan lød nogle af de ord, der blev sat på som argumentation for at Malene Kejlstrup, Randers BMX igen vandt titlen som årets Sportsnavn og 20.000 kroner. Det gjorde hun også tilbage i 2019.

Hun er en rigtig fighter. 2022 har været et sportsligt fantastisk år for hende, men det har også været et år, hvor hun skulle kæmpe sig tilbage på cyklen. En voldsom ulykke kostede Malene i september to brækkede albuer og en tur på operationsbordet. Hun gjorde comeback blot to måneder efter i starten af december med en højre albue, der stadig ikke var smertefri. Inden uheldet ramte, vandt hun både EM- og VM-guld for U23- kørerne. Hun sluttede som samlet vinder af U23-European Cup. Derudover blev Malene både dansk mester i U23-klassen samt nordisk mester i seniorrækken.

»Det er helt overrumplende, at det er mig som vinder Årets Sportsnavn 2022. Det er en kæmpe kategori med et stærkt felt. Det er en stor motivation til at blive ved. Et bevis på, at det arbejde jeg har gang i, er det rigtige. Og det er også fedt, at man bliver husket på i sin hjemby, selv om jeg nu træner i København for at være tættere på min træner,« siger Malene Kejlstrup, ifølge en pressemeddelelse fra Randers Kommune, der i samarbejde med blandt andet SIKR, Randers Amtsavis, Sparekassen Kronjylland og Randers Talent og Elite hvert år afholder Sportsfesten.

Årets sportspriser 2022 Årets Sportsnavn: Malene Kejlstrup, Randers BMX Talentudviklingsprisen: Mikael Kejlstrup, Randers BMX Initiativprisen: Purhus IF Årets Leder: Sanne Andersen fra IF Fjorden Talentprisen: Frederik Dupont Hougaard fra Randers Cykleklub af 1910. Klubpokalen: Harridslev Rideklub SIKR’s Rejselegat: Carlo Mains fra Randers Freja Atletik & Motion Ungdomspokalen: Thomas Bertelsen fra AK Frem. Wall of Fame: Fodboldspilleren René Møller fra Randers Freja. Foruden de ni allerede nævnte priser uddelte Randers Kommune hæder til omkring 50 udøvere for både enkelt- og holdpræstationer.

Og så kom hendes far også på scenen under fredagens Sportsfest i Arenaen. Mikael Kejlstrup fik Randers Talent og Elites talentudviklingspris og 5.000 kroner. Uden Mikael Kejlstrup ville der nemlig slet ikke være en national anerkendt BMX-bane i Randers. »Han har designet banen på Idrætscenter Langvang. Han var ligeledes en af de centrale grundlæggere af klubben i 2017. Randers BMX, hvor Mikael med sit enorme engagement sikrer, at talentmassen øges støt. Mikael er en dygtig træner, som kan optimere på både helheder og de små detaljer. Han gør den store forskel, for at de lokale BMX- kører kan nå hele vejen til toppen,« lød det.

Frivillige fik hæder

Blandt de mange priser til Sportsfejringen 2022 finder man også priser, der hylder idrætsforeningernes og de frivillige ildsjæles engagement og initiativ. Initiativprisen gik i 2022 til Purhus IF for deres projekt Jump4Fun.

Purhus IF fik Initiativprisen gik i 2022 til Purhus IF for deres projekt Jump4Fun. Foto: Martin Albrechtsen

Det et initiativ, hvor fokus er på at have det sjovt med ens venner, klassekammerater og andre børn. Det er idræt gennem leg. Der kom 14 børn til første Jump4Fun-træning, og siden hen har det ført til et fuldt hold på 28 børn i aldersintervallet 6- 13 år. Foreningen har også et tæt og unikt samarbejde med Asferg Skole, hvor Purhus IF er med i alle idrætstimerne. For børnene har det været med til at give blod på tanden i forhold til at være instruktører og få gode oplevelser. Det giver dem et øget selvværd og selvtillid.

Prisen som Årets Leder gik til Sanne Andersen fra IF Fjorden.

»Hun er foreningens hovedformand og går forrest. Sanne gør en fantastisk indsats for at sætte gang i udvikling af nye tiltag. Det er eksempelvis opstart af en ny afdeling med e-sport for de unge, etablering af en paddelbane og samarbejdet mellem tre landdistriktsforeninger om en kunststofbane. Sanne er en rollemodel og inspirator for alle, der møder hende i foreningen,« lød de rosende ord om hende.

Mens der blev uddelt ni større priser, så uddelte Randers Kommune også hæder til omkring 50 udøvere for både enkelt- og holdpræstationer.