Der bliver investeret millionløb af de nye ejere af P-Huset City i Fischersgade. Væk med bommene og goddag til nummerpladescanner, betalingsapp og masser af ladestandere til elbiler.

KIAN JOHANSEN

Snart forsvinder bommene og de store betondæk til indgangen af P-Huset City i Fischersgade. Til marts erstattes den lidt ældre elektronik af et nyt system, med nummerpladescanner og mulighed for at betale med en app, hvis du da ikke vil vandre hen til automaten og indtaste din nummerplade for at betale. Og til april bliver der stillet 34 ladestandere til elbiler op på førstesalen af parkeringshuset.

Det er parret Mette Haarup og Claus Jespersen, der har overtaget de 505 parkeringspladser i P-Huset City i Fischersgade her fra første januar. De har købt p-huset af erhvervsmanden Søren Fischer.

Prisen vil parterne ikke ud med, men: »Jeg fik da mere end par millioner for det,« siger Søren Fischer.

»Jeg har været syg længe og har været ramt af et par blodpropper. Jeg har lidt ondt i venstre side. Det tager lidt længere at komme op om morgenen, så jeg ville gerne afhænde P-huset. Det var ellers min drøm at gå og pusle med det, men helbredet er ikke til det længere, lyder det bramfrit fra ’Søren Tandhjul’.

»Jeg er glad for, at jeg har solgt det til lokale, der kommer til at bruge tiden dernede, og lytter på kunderne. Og ham Claus, han er sgu en dygtig købmand. Han sætter de huse, som han køber i en ordentlig stand, og det kan jeg godt lide.«

Penge på udvikling

Søren Fischer har haft p-huset til salg et stykke tid og gennem mægleren fandt man frem til Mette Haarup og Claus Jespersen, der umiddelbart ikke giver meget væsen af sig i bybilledet, og så dog.

»Vi har en familievirksomhed, hvor vi udvikler ejendomme og køber og sælger dem,« siger Claus Jespersen. Det er dem, der stod bag udviklingen af den tidligere hovedbygning på Elrovej i Hornbæk, som for længst er afhændet. For tiden renoverer de lejligheder på første og anden sal i Gudenåhuset på Gl. Stationsvej. Det er bygningen ud til Århusvej, hvor du blandt andet finder en kinesisk restaurant i stueplan.

Og nu har de købt et parkeringshus hvor der de er indstillede på, at der skal bruges millioner af kroner på, at gøre det til et sikkert valg for de parkerings-trængende. Og der er potentiale, for normalt er kun godt 50 procent af pladserne besat.

Det bliver Mette Haarup, der vil bruge sin tid på at drive parkeringshuset og hende, der skal øge kendskabet til de 505 parkeringspladser. Det sker i første omgang gennem besøg hos de handelsdrivende i Randers midtby og senere med restauranterne, hvor der er planer om et samarbejde, hvis begge parter er med på det.

Fra Bib til P-hus

Og kontakten til handelslivet og erhvervslivet, samt snakken med den helt almindelige randrusianer er ikke ukendt for Mette Haarup, der stoppede som bibliotekschef for Randers Bibliotek omkring sommerferien i 2022. Her var hun ansat i over 15 år, før hun traf sit helt eget personlige valg om at stoppe. Og nu bliver det lidt uventet som bestyrer af parkeringshus.

Udover de første synlige ændringer med fjernelsen af bommene, så er der på sigt også planer om at udskifte al lys til LED og måske lade musik tone ud i bygningen.

»Vi vil også holde åbent alle 24 timer i døgnet. Vi vil arbejde med, at gøre det til et sted, hvor du trygt stiller bilen og hvor du nemt kan finde ind og ud igen. Der er ingen tvivl om, at vores største opgave er at udbrede kendskabet til p-huset,« smiler Mette Haarup.

»Mængden af biler stiger jo. Desuden kommer der på sigt masser af nye lejligheder og boliger her i Randers, så vi mener, at vi har købt en langsigtet investering, der nok skal tjene sig selv hjem,« siger Claus Jespersen.