KIAN JOHANSEN, REDAKTØR DIN AVIS

Siden 1931 og indtil for et par år siden havde Randers Handskefabrik produktion på Vestergrave. Fabriksbygningerne er i en meget dårlig forfatning, der meldes om mure der synker og i det hele taget meget forfaldne gamle bygninger. En renovering kunne komme til at koste op til 30 millioner kroner, er der meldt ud.

Skal det og kan det bevares? Nej, mente et byrådsflertal på 18 mod 12 stemmer. Men det var ikke let for flere politikere at stemme for en nedrivning.

Nu har et ejendomsudviklingsfirma så opgaven med at udforme et byggeri i området for Arne Vejrum, den tidligere ejer af Randers Handsker. Han selv mener ikke bygningerne bør blive stående, selvom han selvfølgelig har mange minder fra stedet.

Er det skidt for Randers som en by med historie? Ja, mener nogle. Andre er anderledes klare i mælet, når det gælder en nedrivning.

Jeg bider mærke i flere udsagn omkring miljøet omkring Vestergrave. Og den følelse folk får, når de færdes i området. Flere kvinder jeg har talt med, giver udtryk for, at de sjældent færdes der. Det virker forfaldent og utrygt at gå i den del af Vestergrave. Især en sen nattetime på vej hjem fra byen. Jeg husker stadig beretningerne om de røde lampers skær i gaden og en bestemt form for profession der er blevet udført i området for en del år siden.

Med en god portion planlægning og kommunale rammer, så kan en faldefærdig bygning der forsvinder i området måske omdanne hele Vestergrave-området til et sted, hvor randrusianere på sigt kan færdes, uden at det føles utrygt.

Det er måske et meget godt bytte…