Kian Johansen, redaktør Din Avis:

Jeg vil bruge​ min vinterferie på at være sammen med familien, gåture med hunden og varme i brændeovnen. Og så har jeg et mindre projekt med at renovere et par vægge og flytte rundt på indretningen på et par værelser. Så mon ikke XL Byg i Vorup og HC Farver og et par andre steder med byggematerialer, får et par besøg fra mig i løbet af ugen.

Dernæst vil jeg​ overraske min kone med en lille køretur, hvor hun ikke får at vide, hvor vi kører hen, uanset hvor meget hun spørger inden. Jeg vil tage hende med hen til Farm Mountain Coffee, der ligger i Sporbyens vestlige ende, tættest på byen. Vi nåede ikke indenfor sidste gang, vi gik en tur blandt de nye og gamle bygninger ved den tidligere togfabrik. Jeg elsker en god mørk kop kaffe, mens konen stadig er på den med mælken i kaffen, så vi skal udfordre hendes og mine smagsløg lidt og indsnuse kaffebønnernes duft.

Og så skal​ vi vandre en tur i Randers midtby, bare for at se hvad der foregår. Mine børn er blevet for gamle til fastelavnsfesten ved biblioteket og en dag på Håndværksmuseet, så det overlader vi trygt til de lidt yngre børn. Men mon ikke en kop kaffe og en kakao er på sin plads, når vinterferiens rusk når ind under frakken.

Cecilie Bisgaard, journalist Din Avis:

Jeg har altid elsket​ ’Folk og røvere i Kardemomme By’. Da jeg var barn, havde jeg en cd, hvor jeg kunne høre lydbogen med de fantastiske tilhørende sange. Jeg tror, jeg kunne bogen fra ende til anden – og jeg kan garanteret stadig synge med på de fleste af sangene i dag. Den bog har bare en stor plads i mit hjerte. Derfor tror jeg også, at jeg skal i biografen for at se den nye animationsindspilning af historien om Kasper, Jesper og Jonatan, der har premiere 9. februar – også selvom jeg måske bliver den eneste voksen til stede.

Museum Østjylland​ har lige nu en udstilling om ’Jøderne i provinsen’. Vidste du, at Randers i 1800-tallet var hjemsted for den største jødiske menighed uden for København? Det vidste jeg ikke, og jeg kunne godt tænke mig at lære mere om de jøder, der for omkring 200 år siden boede i byen. Derfor skal jeg en dag forbi museet, hvor der altid er gratis adgang til et skatkammer af viden. Museet har også lavet en guidet online byvandring, der hedder ’Danske jøder i Randers’. Turen er gratis og kræver kun smartphone og en app. Det er en tur, jeg skal ud på.

I anledning af​ fastelavn er der en enkelt ting, som vi ikke kommer udenom: fastelavnsboller. Jeg elsker fastelavnsboller. Men samtidig prøver jeg at spise sundt, så det er ikke meget bagværk, jeg normalt indtager. Men. Mon ikke jeg lige kan gøre en undtagelse, når nu det både er fastelavn og vinterferie? Jeg tror ikke helt, jeg kan undgå at købe et par stykker med hjem fra en af byens bagere i hvert fald.