Forbilledligt samarbejde mellem kommune, Verdo, selvejende haller og to foreninger i kampen for at skaffe fjernvarme til Dronningborghallen

KIAN JOHANSEN

Det er ikke hver dag, at du møder flere parter, der samstemmende er enige om, at et fjernvarmeprojekt er gået glat.

Men det er tilfældet for fjernvarmen til Dronningborghallen, hvor flere foreninger og brugere i disse dage kan nyde synet af tildækkede huller i asfalten. Denne gang er det et godt tegn.

Verdo Fjernvarme er nemlig færdig med at føre rørene helt ind til hallen og foreningshuset og nu venter kun VVS-folkenes arbejde indendørs.

»Det er et af de projekter der er gået supergodt. Vi har selvfølgelig holdt et par pauser mellem jul og nytår og så var der et par dage, hvor det blæste og regnede så meget, at vi måtte sende folkene hjem. Alle parter har været hurtige til at svare og især ros til Randers Kommune, der er blevet ret hurtige til at reagere,« fortæller Henrik G Brendborg, der er kvalitetsleder hos Verdo Varme og som fik ansvaret for projektet på vegne af Verdo Fjernvarme.

Parterne er Randers Kommune, Verdo, RGF, foreningshuset, Dronningborg Fodbold og Randers Idrætshaller.

Dronningborghallens varme rør

Godt 400 meter fjernvarmerør er gravet ned langs alléen ind til Dronningborghallen.
Rør er skudt under Udbyhøjvej for at koble fjernvarmen på fra Demstrupvej.
Foreningshuset forventes at have installeret fjernvarme 22. februar. Dronningborghallen 23-24. februar og fodboldgangen 27.-28. februar.
Fjernvarmen er også sikret til de to kommende byggeprojekter, nemlig en ny daginstitution og et nyt plejecenter og et muligt nybygget idrætscenter langt henne i fremtiden.

Farvel fire gasfyr

Direktøren for de selvejende haller, kaldet Randers Idrætshaller, er glad for at projektet, der blev kendt i oktober 2022, nu er på vej til at hjælpe alle i området.

»Vi ser frem til at vi fremover kan forvente en stabil, fast udgift til varme. De fire gamle gasfyr blev løbende renoveret og krævede en stor del vedligeholdelse, for ikke at tale om gaspriserne. De udgifter slipper vi for fremover,« siger Morten Arnesen. I samme åndedrag nævner han også, at brugerne af hallerne dog ikke kan forvente, at temperaturen stiger. Det handler stadig om økonomi.

»Vi tilpasser varmen efter aktiviteten, så hvis du er aktiv i hallen, så kan du stadig forvente omkring de 19 grader,« lyder det.

Og så hjælper det gevaldigt, at Elrofonden har ydet tilskud til etableringen af fjernvarmen til Dronningborg. Alene de selvejende haller fik en donation på 200.000 kroner, oplyser Morten Arnesen.