Der har været blandede meninger om de nye indrettede kryds og veje ved Havnegade. Læs med.

KIAN JOHANSEN

Når talen falder på Havnegade og forceringen af den i bus, på cykel eller i bil, så vil den nok altid give os randrusianere lidt højere blodtryk.

De fleste er ved at vænne sig til, hvordan Havnegade ser ud efter rykningen af et lyskryds med 70 meter, etableringen af en dobbeltrettet cykelsti fra Tørvebryggen og et nyt, mere trafiksikkert lyskryds for gående og cyklister.

Her efter den første uge med to nye kryds, så bringer vi et uddrag af de kommentarer, vi er er stødt på, efter at vi i sidste uge tog turen på cykel, for lige for forstå hvordan det egentlig skal foregå.

Og vi starter med det nye firbenede cykelkryds, hvor cykler fra midtbyen mødes med cyklerne fra Tørvebryggens dobbeltrettede cykelsti.

»Det vil være dejligt hvis det ikke var så firkantet. Det må være et problem at komme rundt med en af de moderne ladcykler,« skriver Bente Annette Nielsen​ i en kommentar.

Martin N. Mortensen​: »Der var mere plads før, når man skal over vejen mod fjorden…«

Bodil Andreasen​: »Har kørt over dette kryds i dag på cykel😉. Dejligt med tydelig adskillelse af gående og cyklister. Tak for det.«

Lone Hvass Nielsen​: »Det er da pudsigt, han siger cyklister ikke har noget at gøre på rutebilstationen (projektlederen fra Randers Kommune, red.), men hvis man tager sin cykel fra Kristrup for at stille den i de mange cykelstativer ved selv samme station, er det da tåbeligt at skulle køre ind over krydset ved bunden af Østervold og omkring hele den blok, hvor Føtex ligger for at kunne parkere sin cykel og tage bussen.«

Carsten Hansen​: »Måske logisk for cyklisterne men ikke for busser og andre bilister. Alt for mange trafiklys på meget kort strækning. Myldretrafikken er ikke løst tværtimod 😳 Håber reguleringen af lyssignalernes rytme kan gøre det nye kryds mere “bus-venligt”, som det er nu, spærrer vi periodevis al trafik til og fra Trangstræde, bilisterne der vil ind fylder hele svingbanen, så dem der holder ude i krydset ikke kan svinge ind! …. Men lad os nu se.«