Bestanden af dådyr i Randers Dyrehave er blevet så stor, at en del af dyrene er blevet fjernet for at skabe en bæredygtig bestand.

Det er tæt på blåt blod, der flyder i årene i bestanden af dådyr i Randers Dyrehave. For de stammer i lige linje fra en af verdens smukkeste bestande – nemlig dyrene i Jægersborg Dyrehave, der blev anlagt af Konge Frederik den Tredje tilbage i 1669.

Bestanden i Randers er dog blevet så stor, at det er nødvendigt at fjerne en del af dyrene for at skabe en bæredygtig bestand. Normalt betyder det, at nogle af dyrene bliver skudt, og vildtkødet sælges – men ikke denne gang, skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Udtynding i dyrehaven skal fremme biodiversiteten

I stedet er 24 dådyr flyttet til Sjælland for at leve et nyt liv i dyrehaven ved Lystrup Gods. Her har godsejer Joachim Moltke nemlig bemærket, at der var et overskud af de særligt flotte dådyr i Randers Dyrehave. Da Lystrup Gods ønsker en bred genetisk sammensætning af dådyr i sin dyrehave, var det derfor nærliggende at etablere et samarbejde med Randers Kommune om flytning af dyrene til Lystrup Gods.

»Vi er meget glade for at levere levende dådyr til Lystrup Gods, hvor dyrene kan få et nyt liv. Vores bestand af dådyr er store og stærke dyr, som vi er meget stolte af, og derfor er det godt, at de kan bidrage til oplevelser i Dyrehaven på Lystrup Gods,« siger Lars Maagaard, der er naturvejleder og vildtbiolog i Randers Kommune.

Dådyrene blev på den mest hensigtsmæssige måde indfanget ved at blive skudt medfør vinterferien.

Alt indfangningsarbejdet blev udført af et specielt team med stor erfaring og særlige kompetencer inden for fangst og flytning af hjortevildt.

Godsejer Joachim Moltke oplyser, at transporten af dyrene forløb problemfrit, og alle dyr gik uskadte og tilpasse ud af transporten.