En 60-årig sosuhjælper er kendt skyldig.

Af Anders Michaelsen, Lokalavisen.dk

En 60-årig social- og sundhedshjælper fra Plejecenter Tirsdalen i Randers er onsdag kendt skyldig i fire tilfælde af forsøg på manddrab og er idømt 16 års fængsel, det har Retten i Randers afgjort.

Det skriver JP Randers.

Kvinden var også tiltalt for drab, det blev hun dog frifundet for.

At hun er til gengæld er kendt skyldig i drabsforsøg, begrunder retten med, at de forurettede beboere alle var indlagt på Regionshospitalet i Randers med medicin i blodet, som de ikke skulle have.

Kvinden er desuden dømt for tyveri af medicin og for embedsmisbrug, fordi kriminaliteten er foregået, mens hun var på arbejde som social- og sundhedshjælper.

Stod på i flere måneder

Efter nogle mistænkelige indlæggelser af flere plejehjemsbeboere fra Plejecenter Tirsdalen i Randers tilbage i februar og marts sidste år, påbegyndte Østjyllands Politi en intensiv efterforskning, der den 14. marts førte til anholdelsen af kvinden.

Her blev hun sigtet for drab og flere drabsforsøg, mens efterforskningen af sagen mod hende fortsatte nogle måneder, inden anklagemyndigheden i november rejste tiltale mod hende, så sagen kunne blive afgjort ved retten.

”Det er naturligvis et meget intensivt og omfattende efterforskningsarbejde, som politiet har foretaget i en længere periode, der har gjort det muligt for anklagemyndigheden at løfte bevisbyrden i sagen,” siger specialanklager Jesper Rubow.

Den 60-årige kvinde har under hele sagen nægtet sig skyldig. Hun vil forblive varetægtsfængslet efter dom.

”Det er en meget tragisk sag, og det er selvfølgelig helt uacceptabelt, at beboere på plejehjemmet er blevet udsat for drabsforsøg af en ansat. Derfor er jeg også særdeles tilfreds med, at tiltalte blev frakendt retten til at arbejde som social og sundhedshjælper,” siger specialanklager Jesper Rubow.

I forbindelse med rettens domsafsigelse er navneforbuddet i sagen blevet ophævet. Den 60-årige kvinde er desuden blevet dømt til at betale erstatning til ofrene