Med 37 millioner kroner fra A.P. Møller Fonden og syv millioner kroner fra Randers Kommune er finansieringen af den store badesø på Nordre Fælled på plads.

A.P. Møller Fonden støtter omdannelsen af det tidligere militærareal for at bidrage til et nyt folkeligt, rekreativt og populært samlingssted for randrusianerne og byens gæster. Et område som også kommer til at styrke sammenhængen mellem natur og by i Randers. Det fremgår af en pressemeddelelse.

»Nordre Fælled er en naturperle i Randers, og etableringen af en badesø vil løfte området til nye højder. Det bliver en attraktion, der vil tiltrække folk fra nær og fjern med uanede muligheder for sociale og kulturelle aktiviteter og fællesskaber,« siger borgmester Torben Hansen (S) i pressemeddelelsen.

Nordre Fælled er et tidligere militært øvelsesområde, der ligger i den nordlige del af Randers by. I de seneste år har området gennemgået en stor forvandling. Med lokale borgere i spidsen har ønsket været at udnytte områdets potentiale bedre – blandt andet ved at etablere rum til naturformidling, nye stisystemer, en hundeskov og en multihal ved Langvang Idrætscenter, der grænser op til det i alt 140 hektar store naturområde.

Oversigt over den nye badesø. Kort: Randers Kommune

Kronen på værket

Badesøen bliver kronen på værket, og med hele seks hektar bliver der god plads til, at både lokale og tilrejsende kan få sig en kølig dukkert i de varme sommermåneder.

Foruden søen vil der blive lavet sandstrande, badebroer og omklædningsfaciliteter med sauna. Der bliver også bygget et hus til foreninger med værksted og mulighed for opbevaring af blandt andet kajakker og paddleboards samt en amfiscene til kulturelle arrangementer.

Den samlede pris for udviklingen af området er på 44 millioner kroner, og med bevillingen på 37 millioner kroner fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal er finansieringen på plads. De resterende syv millioner kroner vil blive betalt af Randers Kommune.

»Mange gode kræfter har gjort et kæmpestort arbejde for, at vi er nået hertil, og jeg er utrolig glad for, at A.P. Møller Fonden kan se potentialet i projektet. Det er innovativt, og projektet bliver et stort aktiv for området, byen og kommunen, når det er realiseret,« siger Torben Hansen.

De første badegæster forventes at kunne hoppe i søen i sommeren 2026.

Randers Kommune bliver ansvarlig for at drive stedet. I den forbindelse er det planen at etablere en socialøkonomisk virksomhed, der kan sælge forplejning til de besøgende. Det vil skabe lokale arbejdspladser, og overskuddet skal bidrage til at finansiere driftsomkostningerne.