Han stod i spidsen for Kronjyllands Handicapcenter i over 34 år. Livsværket var at gøre det godt for alle omkring ham.

KIAN JOHANSEN

Lars Pedersen, Stevnstrup, blev 71 år. Han døde onsdag efter en kort, men intens sygdom, fortæller familien.

Lars Pedersen er bedre kendt som lederen af Handicapcenter Kronjylland i Stevnstrup i 34 år. I december 2022 måtte han og hustruen Mariann slippe livsværket, da ubetalte regninger og en næsten uoverkommelig opgave med at rette op på varmtvandsbassinet gjorde det umuligt at fortsætte.

De seneste par år var han formand for den selvejende institutions bestyrelse, mens hustruen Mariann havde rollen som daglig leder.

På grund af koldbrand i begge fødder fik Lars Pedersen fjernet begge underben på mindre end et år. Det var i 2017, at Lars selv måtte sætte sig i kørestolen, som så mange af sine brugere.

Alligevel fortsatte kampen for at køre handicapcentret videre for Lars Pedersen og hustruen.

At glæde andre

Og der var lyspunkter i kampen for at fortsætte, blandt andet med etableringen af en ny bestyrelse og lovede penge fra Randers Kommune, hvis der kom en renoveringsplan. Men hjælpen kom for sent, eller også var Lars Pedersen en alt for ukuelig optimist, hvilket de fleste i hans omgangskreds har nydt godt af.

Han har stået i spidsen for gratis handicapfestivaler og cirkus i Munkholmhallen for børnene og utallige andre aktiviteter, der var skabt for at glæde andre.

Selv elskede han at gøre det godt for andre, at give andre håb og det vil de fleste brugere af handicapcentret skrive under på, at han gjorde for dem.

»Særligt børnebørnene var hans helt store lyspunkt og fyldte hans liv med glæde,« fortæller sønnen, Karsten Pedersen.

Sekura og Vorup FB

Lars Pedersen er født og opvokset i Randers. Først gik han på Nørrestrædes Skole, derefter Søren Møllers Gades Skole og til sidst Nyvangsskolen.

Han kom i lære som autoopretter hos Nielsen & Søndergaard på Mariagervej og aftjente senere sin værnepligt i Farum. Tilbage i Randers blev han ansat på Sekura. Som 21-årig blev han tillidsmand for smedene. Her var han i 18 år.

I flere år var han træner for fodboldhold i Vorup FB og derefter Randers Freja.

Han søgte i 1988 job hos Handicapcenter Kronjylland og fik det, lidt uventet for ham selv dengang. Resten er historie.

I 2009 blev han kåret som Årets Randersborger. Det gjorde ham meget stolt, fortæller de efterladte.

Lars Pedersen efterlader sig både kone, to sønner, svigerdøtre og børnebørn.

Bisættelsen finder sted fra Grensten kirke torsdag 16 marts kl. 13.00. Højtideligheden slutter ved kirken.