Randers Kommune har anskaffet foreløbig to robotter, der skal skræmme rågerne væk fra Skovbakken og i Gethers Anlægget i Randers.

»Når rågerne allerede i midten af februar ankommer til deres redepladser fra sidste år sidder de og skræpper og snakker med hinanden. Det kan give en markant og generende støj for de menneskelige naboer, der bor tæt op ad kolonierne i byens parker. Senere i april når æggene lægges og ikke i mindst i maj, når ungerne bliver klækket, kan støjen blive ganske forfærdelig,« fortæller Lars Maagaard, naturvejleder og vildtbiolog i Randers Kommune.

Robotterne registrerer selv, hvornår rågerne er aktive og udsender så fuglelignende skrig som stresser rågerne væk. På den måde kan rågerne miste lysten til at yngle de steder, hvor robotterne er opsat. Effekten af skræmme-robotterne vil løbende blive vurderet, ligesom det vil blive vurderet om robotterne skal flyttes rundt til andre rågekolonier.