En ny rapport viser, at dele af Dronningborghallen er i så dårlig stand, at den ikke længere må benyttes. Det store arbejde med at omfordele foreninger er i gang.

CECILIE BISGAARD

Overraskende melding fra Randers Idrætshaller. Dronningborghallen må lukke omgående.

I hvert fald en del af hallen. Ifølge en pressemeddelelse er det alene selve håndboldhallen og kælderen, der nu er i så dårlig stand, at de ikke længere må benyttes. Blandt andet springsalen er altså ikke berørt af lukningen.

»For foreningslivets skyld er det jo ikke rart, at vi nu skal stoppe mulighederne for, at de kan træne, lege og bruge vores hal,« siger direktør for Randers Idrætshaller, Morten Arnesen, til Din Avis.

Tirsdag blev brugt på at informere de berørte skoler og foreninger, der normalt bruger de nu lukkede lokaler. Det drejer sig blandt andet om Rismølleskolen, Dronningborg Boldklub, Djursland Pistolklub og RGF. Dagen gik også med at få fat på de andre foreninger, så de kunne få at vide, at lukningen ikke vil have konsekvenser for dem.

Manglende sikkerhed

Årsagen til lukningen skal findes i en rapport, som Stokvad Rådgivende Ingeniører har lavet for Randers Kommune. Det har længe været planen, at den nuværende hal i Dronningborg skulle erstattes af en ny hal, daginstitution og plejehjem på samme lokation, som Dronningborghallen i dag ligger på.

Det projekt er dog sat på pause indtil videre, og det har betydet, at den nuværende hal pludselig havde brug for en større opdatering, og derfor har Stokvad foretaget en grundig vurdering af skaderne på hallen og deres udvikling. Det er virksomhedens vurdering, at dele af hallen er i så dårlig stand, at den må afspærres og lukkes, da bygningen ”ikke længere har det påkrævede sikkerhedsniveau”.

»Vi har fået en rapport, som viser, at nu er hallen i en tilstand, hvor det ikke længere giver mening at bruge den. Det er fakta, og nu kan vi gå i gang med at løse logistikken omkring ombookning af foreningerne,« sagde Morten Arnesen tirsdag.

Løsningerne var stadig ikke helt på plads, da Din Avis snakkede med direktøren, men han fortalte, at man blandt andet var i dialog med Korshøjhallen og Spentrup Idræts- og Kulturhus for at finde ud af, om man kunne udnytte deres kapacitet. Udover Dronningborghallen ejer Randers Idrætshaller blandt andet Ulvehøjhallen og Arena Randers, som måske også bliver bragt i spil.

»Vi kigger på alle løsninger. Der er forskel på, om det er en gymnastikforening, en håndboldklub eller en skydeklub. Det er ikke lige nemt at finde lokaler til dem, så vi er også i dialog med kommunens forvaltning,« sagde Morten Arnesen.

Meget dyr renovering

Morten Arnesen fortæller, at der ikke er lagt op til, at Dronningborghallen åbner igen lige foreløbig.

»Der står i rapporten, at en renovering vil komme til at koste 20 millioner kroner. Og så har man stadig en gammel hal. På den måde er der ikke ræson i at kigge på en renovering af hallen. Vi kommer ikke til at genåbne hallen i den form, den har i dag,« siger han.

Derfor arbejder Randers Idrætshaller på at finde langvarige løsninger til de foreninger, der er berørte af lukningen.

»Hver august kommer der nye haltider og halfordelinger, så må vi se, hvad det kommer til at betyder for os næste år med økonomi og booking af klubber, arrangementer og stævner,« siger direktøren.