198 kilo affald og 6821 cigaretskod blev samlet op af 150 frivillige i lørdags.

Der blev snappet, fisket og ledt efter affald i Gudenåen og på gader og stræder i Randers, da flere end 150 børn og voksne lørdag 25. marts samlede affald i anledning af Danmarks Naturfredningsforenings landsdækkende affaldsindsamling.

Udgangspunktet for indsamlingen i Randers var Justesens Plæne og der blev gået til den, fortæller kommunen i en pressemeddelelse.

To af de frivillige indsamlere var brødrene Malthe og Viggo Østedgaard Ravn på 8 og 5 år, og det var ikke første gang, de havde en affaldssnapper i hånden. Denne gang samlede de en stor sæk affald, og det mærkeligste, de fandt, var en fjeder og en lighter. For dem var det vigtigste at gøre en forskel i naturen:

»Naturen er i virkeligheden flot, men med affald ser den ikke så pæn ud,« siger Malthe, og lillebror tilføjer: »Jeg synes, det er rigtig synd for dyrene, fordi affaldet kan være farligt for dem.«

Vigtig indsats

Alt affald blev vejet, der blev løbende opgjort, hvor mange cigaretskod deltagerne havde samlet, og undervejs blev der quizzet om, hvor lang tid forskellige typer affald er om at forsvinde fra naturen igen.

Affaldseventen på Justesen Plæne var arrangeret af Randers Kommune og en række frivillige affaldsorganisationer i Randers. Per Christensen fra organisationen ’Randers Rydder Op’, vejede det affald, som blev samlet i affaldssække.

»Jeg er positivt overrasket over, hvor mange der er dukket op i dag (lørdag, red.) for at give en hånd med. Jeg ville selvfølgelig ønske, der ikke lå affald i naturen, men det gør der desværre. Der er blevet gjort en stor og vigtig indsats i dag,« siger han, ifølge Randers Kommune.