Skateklub med over 250 medlemmer leder efter et nyt sted at være.

JEPPE RAFN, LOKALAVISEN FAVRSKOV

Fredag 31. marts 2023 er den sidste dag, der bliver lavet tricks på løbehjul, skateboard, rulleskøjter og bmx-cykler på ramperne i Omega Skate Klubs hal i Søften.

Klubben blev for nylig opmærksom på, at hallen ikke lever op til de gældende brandkrav, som er blevet væsentligt skærpet siden etableringen af klubben i 2016.

»Der er flugtveje, og hvad der ellers kræves, så hallen er ikke farlig for brugerne. Det er i forhold til slukningsarbejdet, hallen ikke lever op til kravene,« understreger klubformand Søren Kellenberger.

Klubben vurderer, at det vil kræve en ombygning til mindst to millioner kroner at leve op til reglerne.

»De penge har vi ikke, og selv om vi havde, ville det nok ikke være den bedste måde at bruge pengene på en uisoleret hal, der stadig har flisegulv. Så ville det måske være bedre at bygge en rigtig skatehal,« siger formanden.

Ifølge formanden har skateklubben haft en rigtig god dialog med Favrskov Kommune og brandmyndighederne, men det er ikke muligt at få dispensation til at fortsætte, så klubben skal være ude af hallen ved udgangen af måneden.

»Det er surt. Vi har lige rejst os efter corona og er stort set tilbage på samme medlemstal som før. Det føles, som om vi er slået hjem igen, og det er frustrerende.«

Omega Skate Klub har ledt og leder stadig med lys og lygte efter en ny, eventuel midlertidig hal.

»Vi har søgt, men kan ikke finde noget. Vi skal bruge mindst 1.500 kvadratmeter og 6-8 meter loftshøjde, der samtidig må bruges til fritidsformål.«

Mange af klubbens medlemmer og brugere i hallen kommer fra Aarhus, så hvis man ikke kan finde en hal i Favrskov Kommune, kan Aarhus være en mulighed. Langt de fleste brugere er børn og unge, så det skal helst være tæt på offentlig transport.

En helt ny hal

Klubben kigger også på muligheden for at bygge en helt ny hal.

»Vi har talt med flere fonde, der rigtig gerne vil støtte en klub med vores formål, der tilbyder faciliteter for børn og unge, der ikke passer ind i traditionelle sportsklubber, hvor man går til træning tirsdag og torsdag. Her kan man komme, når man har lyst, og selv styre, hvor ambitiøst det skal være. Vi har elitekørere, der går til træning, men man kan også bare komme for at få motion og hygge sig med vennerne og smide sig i sofaen, når man har lyst,« siger Søren Kellenberger.

»Vi synes, vi er lykkedes med at bygge et tilbud op, der er en god kombination af sport og fritidsklub, hvor man hænger meget ud med vennerne.«

Det haster

Problemet er at finde et sted at bygge en ny hal, oplyser formanden. Og jo længere tid der går, jo sværere vil det blive.

»Klubben lukker mere eller mindre ned med udgangen af marts, så det haster. Vi er en klub, der er 100 procent drevet af frivillige, og det er svært at holde frivillige engageret, hvis deres børn ikke har et sted at dyrke deres sport. Interessen vil dale, og det er svært at søge fonde til en klub, der ikke eksisterer.«

Ifølge Søren Kellenberger er det ikke en mulighed at træne udendørs i klubregi. Måske kan der arrangeres klubdage, hvor man kører til Herning, Brande eller eksempelvis Kolind på Djursland for at træne, men det vil være meget mere besværligt end at mødes i hallen på Omega

Omega Skate Klub krydser derfor fingre for, at der meget snart dukker en løsning op, så den ikke må lukke helt og sige farvel til de mange børn og unge, der holder til i hallen.