Verdo og TLV-Forsyning er nu i tæt samarbejde om at bringe fjernvarmen til Assentoft og Øster Bjerregrav.

Nu kan landsbyer som Assentoft og Øster Bjerregrav hoppe med på fjernvarmebølgen. Det sker i tæt samarbejde mellem lokale ildsjæle og TLVForsyning, som står bag tre projekter med fjernvarmeforsyning af Assentoft, Spentrup og Øster Bjerregrav.

Det fortæller Verdo i en pressemeddelse.

Assentoft Forsyning a.m.b.a., som er det officielle navn på selskabet, der skal etablere fjernvarme, fik allerede i december tilsagn om 18,8 mio. kr. i støtte fra puljen for ”udrulning af fjernvarmedistributionsnet” under Energistyrelsen.

Nu indleder Verdo og TLV-Forsyning på vegne af selskaberne i Assentoft og Øster Bjerregrav et samarbejde for at se, om der vil være synergier at hente for fjernvarmekunderne i Randers, Assentoft og Øster Bjerregrav ved at binde forsyningen af byerne sammen.

Verdo har stor erfaring med naturgaskonverteringer og ser interessante perspektiver omkring fremtidens varme i Randers, som sammen med erfaringen fra TLV-Forsyning omkring fjernvarmelevering i landsbyer kan bringes i spil i forbindelse med projektet i Assentoft.

5 kilometer lang ledning

Verdo og Assentoft Forsyning vil i fællesskab arbejde på at skabe den bedste fjernvarmeløsning til borgere i Assentoft. Assentoft Forsyning har allerede modtaget positive tilkendegivelser fra omkring 1000 husstande og forventer at have varmepumper i drift på et helt nyt varmeværk primo 2024.

Tanken er, at Verdo med en ca. 5 km lang transmissionsledning kan forsyne Assentoft med spidslastproduktion og sikre en større brændselsfleksibilitet. Omvendt kan Assentoft Forsyning sende varme fra varmepumperne og overskudsvarme til Randers. Der er mange overvejelser oppe at vende.

Verdo og TLV-Forsyning, der er Assentoft Forsynings drift- og servicepartner, er i tæt dialog om mulighederne og løsningerne.

»Der er spændende synergier at forfølge omkring forsyningen af Assentoft, og det ligger lige til højrebenet for os at være en del af denne rejse. Vi spiller en stor rolle i at udfase individuelle olie- og gasfyr i Randersområdet, og derfor er vi rigtig glade for at indgå et partnerskab med TLV-Forsyning, hvor vi sammen finder den bedste løsning på fjernvarmeforsyning til kunderne,« mener Karsten Randrup, Varmechef hos Verdo.

DAKA har varmen

En vigtig del af fjernvarmeløsningen ligger allerede i Assentoft. Her ligger industrivirksomheden DAKA, der producerer så meget overskudsvarme, at det ville kunne opvarme hele Assentoft og mere til.

Overskudsvarmen bliver en vigtig del af projektet, hvor den sammen med varmepumper, der drives af grøn el fra vindmøller og solceller, sikrer billig varme.

Området ved Assentoft har ligeledes en fordelagtig placering til fremtidige produktionsanlæg for Randers.

»Det er jo genialt at udnytte overskudsvarme, det ligger næsten i ordet. Det er jo varme, der er i overskud. Lige nu er vi sammen med Verdo ved at se nærmere på potentialerne ved et sammenkoblet system, hvor der er fokus på at udnytte overskudsvarmen fra DAKA,« siger Kristian Haugland fra bestyrelsen i Assentoft Forsyning a.m.b.a.

kijo