Omkring 50 personer fra midtbyens handelsliv, Randers Kommune og frivillige gjorde rent Randers centrum på et par timer.

KIAN JOHANSEN

Flere personer end forrige år var samlet foran Rådhustorvet i Randers midtby onsdagen efter påske.

Lidt over 50 driftsfolk i deres orange tøj og ansatte fra kommunen samlede sig sammen med de butiksdrivende og tre frivillige fra ReThinker Randers i en fælles mission om at give Randers by en forårsrengøring i et par timer inden byens butiksliv åbnede dørene.

Der blev brugt knofedt og alt det materiel, som kommunen havde taget med. Der var både ukrudtsbrændere, spande med rengøringsmiddel, løvsugere og koste. Og skrabere til at fjerne klistermærker fra lygtepæle og strømkasserne.

Det var Brian Blaabjerg fra Randers Kommunes driftsafdeling, der havde stået for at samle alt materiellet sammen til dagen og han havde haft travlt med indkøb, kunne han afsløre.

Snus, cigaretter og klistermærker

Og der blev fundet lidt af hvert på byens gader og facader. Især cigaretskodder og snusposer – den nyeste misbrugs-dille blandt unge. De små snusposer havde enkelte steder vippet de orange og hvide cigaretskodder af pinden imellem de toppede brosten.

Det bemærkede indehaver af CC Christensen, Per Christensen. Foran butikken i Brødregade fandt både skodder og snusposer vej til affaldssækken.

Også Kasper Jeffris fra herretøjbutikken Marcus kunne finde gode sager længere nede af Brødregade. Her var det især klistermærker fra AGF’s fanmarcher gennem byen, der fik en skrubbetur.

Traditionen fortsætte

Det var andet år i træk, at Randers midtby blev gjort ren i et fælles samarbejde mellem kommunen og cityforeningen og det var snart afgående citychef Mette Bræmer Jensen og den tidligere eventkoordinator hos Randers Cityforening, Anne Mette Dych Olsen, der fik ideen for flere år siden.

Efter forslag fra Radio ABC’s folk, der tog tørnen omkring Hotel Randers, så kunne man til næste år måske inddrage de private beboere i midtbyen samtidig.

»Det er en god ide. Vi tager den med til vores evaluering. Jeg ser flere beboere samle skrald op i gaderne. Men det er jo rigtigt, jo flere der gør det her i fællesskab, desto flere er vi til at føle et ejerskab over for vores by,« lød det fra Mette Bræmer Jensen.

Per Christensen fik især fejer cigaretskodder og snusposer op på Brødregade. Foto: Kian Johansen

Klistermærkerne sidder allevegne. Her det Kasper Jeffris der er i gang med skraberen. Foto: Kian Johansen

Pernille Lyager Olsen, der er marketingkoordinator i Randers Cityforening fik uddelt en del smil og kaffe denne onsdag morgen i rengøringens tegn. Foto: Kian Johansen

Kommune og handel er sammen om at gøre rent i Randers midtby. Foto: kian Johansen

Køen var stor foran Randers Kommunes bil, da der skulle lånes rengøringsudstyr til den store rengøringsdag i Randers midtby. Foto: Kian Johansen