Trænerne har succes med at få piger ind i sporten og fastholde dem.

Randers Badminton Klub har stor succes med at få piger ind i sporten, og det har DGI bemærket.

Klubbens to trænere på pigetræningsholdene blev nemlig for nylig overrasket af DGI, som overrakte dem prisen for at være Årets trænere i Østjylland. Det særlige er, at de er lykkedes med noget, som ikke er lykkedes mange steder i Danmark. At tiltrække og fastholde piger i badmintonsporten. Give dem et fællesskab og et frirum.

For pigetræningen i Randers Badminton Klub er blevet en bragende succes. Hver tirsdag fyldes to haller af glade piger lige fra U9 til U17. Det begyndte for fire år siden, hvor den ene træner, Josephine Risager, fik idéen og startede holdet selv. Et hold udelukkende for piger. Ambitionen og missionen var at få flere piger til at spille badminton men også at fastholde dem efterfølgende i en sportsgren, som har en noget skæv kønsfordeling.

Trænerne Josephine Risager, Anna Ingeborg Jensen og Sophia Mølgaard Falkenberg med alle deres piger i træningshallen. Pressefoto

Den første sæson var der otte-ti piger. Næste sæson omkring 15. Sidste sæson kom Anna Ingeborg Jensen med som medtræner og Sophia Mølgaard Falkenberg som hjælpetræner. Her blev hallen fyldt med 25 piger. Og i denne sæson fortsætter trænertrioen med fuldt hus i to haller – hele 40 glade piger spiller badminton hver tirsdag. Og endnu flere står på venteliste.

Føler sig trygge

Formålet med pigetræningen er at skabe et miljø, hvor piger føler sig trygge og har lov til at være piger på godt og ondt uden at blive vurderet og dømt af drenge.

For nogle bliver det så nemmere at tage skridtet videre, når man skaber nogle relationer, som man kan flytte over på andre hold med eller supplere pigetræningen med.

»Vi er så stolte over at have de trænere i vores klub, som ikke alene formår at få flere og flere piger til at spille badminton, men som også formår at få dem til at blive i sporten – samtidig med de får flere venner og har det sjovt,« lyder det fra Randers Badminton Klub i en pressemeddelelse.

gs