Han skriver personlige hilsener på avisen til folk på ruten. Og så har Carl hjertet med i avistasken.

KIAN JOHANSEN

»Jeg plejer at sige, at det her er i stedet for at bruge penge på et fitnesscenter. Jeg får frisk luft og er altid klar til en snak. Jeg er fra landet og jeg elsker at se naturens skiften. Regnvejr er jeg dog ikke så glad for.«

67-årige Carl Christensen har gået med reklamer i otte år og han nyder det i fulde drag. Smilet forlader ikke hans ansigt i den tid vi taler med ham, på den landrute i Tebbestrup og Vorup, som han kender så godt.

Da han opdagede, at han nu også var blevet avisbud og skal omdele Din Avis hver uge, så blev han stolt. Så stolt, at han skrev en personlig hilsen til et par, der bor på Brinken i Tebbestrup. Og Inge Rishøj blev så glad, at hun straks skrev til Din Avis. Og vi fra Din Avis blev så glade, at vi kontaktede Carl, for at høre hvorfor han er så glad.

»Vi nød i påsken at kunne læse en ny tør avis bragt helt i postkassen – stor ros og tak for det. Vi har den sødeste avisdreng Carl i Randers SV – som også er glad for at være forfremmet fra reklamebud til rigtig avisdreng. Han er så positiv og god for en snak på ruten, hvilket giver så meget mere værdi,« skrev Inge Rishøj til os.

“Rigtig god Påske! Hilsen fra reklamebuddet, som nu er forfremmet til rigtig avisdreng.”

Revisor fra Thy

Carl cykler ofte på den første del af ruten i Tebbestrup. Og når der bliver længere mellem postkasserne, så skifter han til bilen.

Han er oprindelig fra Thy, flyttede til Randers med konen, har fire voksne døtre og er uddannet i økonomi. Han har været revisor og regnskabschef i mange år, så mange år, at han troede det var for altid. Men i 2015 skiftede han spor. Nu er han kirketjener ved Sankt Andreas Kirke og det nyder han i fulde drag. Han har valgt at være positiv og er åben for at tale med alle han møder. Sådan tanker han selv op.

Din Avis
FK Distribution overtog 1. april omdelingen af Din Avis. Der kan være ændret i ruter og dermed også den ugedag, du fremover modtager Din Avis.
Avisen skal være omdelt inden torsdag klokken 21.
Hvis du ikke har modtaget den, så kan du ringe til FK Distribution på 7010 4000
Der står avisstandere i flere byer omkring Randers, samt i Randers Storcenter og foran Din Avis på Rådhustorvet 4. Her kan du også hente avisen, hvis den mod forventning ikke er omdelt til tiden.

Den ugentlige fridag skal bruges på avisruten.

»Nu sidder jeg meget inde til daglig, så fridagen er den dag, hvor jeg virkelig får frisk luft. Og hvis jeg er heldig, en god snak med nogen på ruten. Jeg elsker at høre om andres verdener og oplevelser. Det samme gør jeg i kirken, hvor vi i denne tid har en del ukrainere, der kommer i vores foodbank. Så sætter jeg mig på bænken og taler med dem, om deres liv og hvordan de har det. De kan ikke engelsk og jeg forstår ikke ukrainsk, men vi forstår hinanden.«

Frisk luft og op på cyklen. Carl Kristensen nyder, at der er højt til himlen på avisruten. Foto: Kian Johansen

Stort hjerte

Og Carl har hjertet på det rette sted. Da Danmarks Indsamling tog fart i starten af 2023, så greb han straks ideen med ’Lille land stort hjerte’ og tanken om at støtte udsatte børn og unge.

Sammen med flere andre med tilknytning til kirken, fik han arrangeret fællesspisninger og flere events, der via et lille deltagerbeløb gav penge til udsatte børn og unge. Og da han fortalte om det på ruten, så tilbød et par straks at sponsorere utallige hjemmebagte kager til formålet.

»De kom endda hjem til mig med den ene kage efter den anden. De ville bare gerne hjælpe. Der blev jeg lidt rørt,« smiler han. Carl kigger lidt til siden, mens han derefter lader de venlige øjne fokusere igen.

»Af og til hænger der en friskbagt kage i en pose til mig, når jeg afleverer aviserne. Er de ikke bare vidunderlige,« spørger han med et stort smil.

Reklamebuddet er nu forfremmet til avisbud. Det er Carl Kristensen stolt af. Foto: Kian Johansen