Randers Handelsråd har mistet medlemmer under corona og efter inflationen. Men ligeså mange har meldt sig ind.

KIAN JOHANSEN

Især et medlem fik en meget følelsesladet oplevelse, da Randers Handelsråd forleden holdt generalforsamling på Hotel Randers med godt 56 fremmødte medlemmer.

Erhvervsmanden og den tidligere byrådspolitiker for Det Konservative Folkeparti, Karsten Skjødt-Jakobsen, fik prisen som æresmedlem efter 39 års medlemskab.

Han er manden, der blandt andet etablerede et erhvervscenter i det sydlige Randers. Du genkender med garanti bygningerne, der har facader med karakteristiske ’riller’ på Messingvej. Han var også byrådsmedlemmet, der takkede nej til borgmesterposten, da socialdemokraterne spurgte ham. Den 73-årige erhvervsmand er samtidig medlem af et væld af foreninger, heriblandt en vinklub. Vinklubben havde smagning samme aften som Handelsrådets generalforsamling, men det det lykkedes formand Finn Møller at lokke ham til Hotel Randers for at modtage prisen.

Foredragsholder John Harmsen holdt foredrag om ”Verdens bedste Service” og havde i den forbindelse besøgt flere af byens butikker. De fleste fik ros. Foto: Ole Jakobsen/den utraditionelle

Må jeg støvsuge imens?

Foredragsholder John Harmsen holdt foredrag om ’Verdens bedste service’ og havde besøgt flere butikker i Randers midtby før foredraget. Han roste generelt butikkernes service, men han pegede samtidig på den sværeste del. Nemlig motivationen til at byde alle velkommen og til at være tilstede uden at holde fast i kasseapparatet og kigge tomt ud i luften.

»Der var en ansat, der spurgte, om jeg skulle have hjælp. Da jeg sagde: ’nej, jeg kigger bare’, så spurgte hun, om det gjorde noget, om hun støvsugede videre,« lød det med åben mund og vantro i stemmen fra John Harmsen, der derefter gav flere tips til, hvordan man kunne løfte sig selv op i toppen af god service.

Blandt andet ved at lave scorings-mål.

»Du skal give dig selv et point, hver gang du opnår noget godt. For eksempel, at du stod op til tiden i dag. At du fik et kys fra konen. At kunde nummer 100 kom ind i din butik, eller hvad du selv får det bedre af. Når du går i seng, skulle hver dag helst have en højere målscore i din favør,« lød det.

Status quo i medlemmer

Formand Finn Møller kunne fortælle at, der var et medlem mindre end sidste år. Og på trods af, at flere havde meldt sig ud af forskellige årsager – corona, konkurser og inflation – så havde et tilsvarende antal medlemmer meldt sig ind. I sin beretning fortalte Finn Møller også, at han på sine ture gennem Randers midtby havde talt 33 tomme lejemål.

»Det er naturligvis meget og yderst foruroligende. Ikke desto mindre håber vi på, at krigen i Ukraine slutter, og at verdenshandlen retter sig til gavn for Randers,« lød det.

Randers Handelsråd har eksisteret siden 1840 og er sandsynligvis den ældste forening i Randers.