Christian Gjættermanns datter på 10 måneder undgår at blive sendt til Assentoft. Men kun fordi familien har en anden løsning. Som skubber datteren bag i køen, når Munkdrup-institution står klar.

KIAN JOHANSEN

»Da vi købte vores hus i Munkdrup for to år siden, troede vi, at vi havde god tid til at planlægge vores familie, for der ville jo stå en daginstitution klar. Det var vi overbeviste om, men lige nu er vi usikre og føler, at vi bliver skubbet rundt.«

Christian Gjættermann og samleveren er flyttet ind nybygger-kvarteret syd for Randers og fik for 10 måneder siden datteren Emmelie. Efter planen skulle Munkdrups integrerede daginstitution stå klar længe før Emmelie kom til verden.

Men blandt andet krig, corona og stigende materialepriser og måske manglende overblik fra Randers kommune, betyder, at man først lige har lagt taget på den nye institution. Det kan Christian Gjættermann se på sine ture med barnevognen.

Hans datter lander ikke i Assentoft i seks måneder inden daginstitutionen står klar, som 13 andre børn gør fra august og frem til februar 2024. Parret har fundet en privat dagplejer i Stånum. Løsningen betyder tryghed lige nu og her. Men giver også en bekymring hos parret. For nu er Emmelie bagerst i køen til en plads i vuggestuen og børnehaven. Og bekymringen går på, om der så er plads til et barn fra Munkdrup, når Emmelie stopper i dagplejen. Behovet for pasning i Randers syd er stort, det kan de godt se.

»Man kan ikke gøre så meget ved det. Men det er et pres ikke at være sikker på en vuggestueplads eller børnehaveplads lige ved siden af vores nye hjem,« lyder det.