Kenneth Koed Nielsen er ansat som økonomi- og administrationschef i Børn og Skole-forvaltningen i Randers Kommune.

AF SØREN ANDERSEN

Han var velfærdsdirektør i Norddjurs Kommune gennem 11 år.

Ja, var faktisk i direktørjob i kommunen, lige siden den blev dannet. Først med titel som socialdirektør med ansvar for voksen og pleje og siden 11 år som velfærdsdirektør. Han kom til den nye kommune fra et job som social- og økonomichef i Sønderhald Kommune (dækkede blandt andet Assentoft og Auning), og han har også kortvarigt vikarieret i kommunaldirektørstillingen i Norddjurs i overgangsperioden mellem to kommunaldirektører.

Men i maj sidste år var det slut. Kenneth Koed Nielsen blev af politikerne fyret fra jobbet – og fik 2,3 millioner kroner med sig fra rådhuset efter de mange år, hvor han stod i spidsen for et af de økonomisk tungeste områder med ansvar for ældre, børn og unge samt socialområdet med blandt andet plejecentre og bosteder.

Som det blev udtrykt var der sidste år ”politisk vilje til at se i en anden retning”.

Job i Randers

Nu har Randers Kommune netop ansat 60-årige Kenneth Koed Nielsen som ny økonomi- og administrationschef i Børn og Skole-forvaltningen. Han tiltræder 15. maj og ser i høj grad frem til at fortsætte forvaltningens arbejde med at skabe en mere gennemsigtig økonomi.

Kenneth Koed Nielsen træder med den nye stilling igen ind på den kommunale spillebane efter i en periode at have rådgivet virksomheder og startups i forbindelse med ejendomssalg til det kommunale velfærdsområde.

I en pressemeddelelse tillægger Randers kommune hans mangeårige erfaring fra Norddjurs stor værdi.

»Jeg glæder mig til at få Kenneth Koed Nielsen med som en del af chefteamet i Børn og Skole. Vi er en kommune i vækst, derfor har vi stort fokus på, at vores dagtilbud og skoler fortsat kan tilbyde den kvalitet, vi og borgerne forventer. I ansættelsesudvalget lagde vi vægt på, at vi nu får en økonomichef, der kan styre vores igangværende og kommende byggeprocesser på blandt andet dagtilbudsområdet sikkert i mål, ligesom vi føler os overbeviste om, at Kenneths kvalifikationer, erfaring og personlighed er det perfekte match. Hans forståelse for arbejdet i en politisk styret organisation og fokus på tværgående samarbejde, hurtig handling og en gennemsigtig økonomi ser vi meget frem til at få gavn af i Randers,« siger Carsten Otte, der er direktør i Randers Kommunes Børn og Skole-forvaltning i pressemeddelelsen.

Kenneth Koed Nielsen har en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet og har siden 1993 arbejdet med ledelse i offentlig forvaltning.

Glæder sig

Han ser frem til at begynde i sin nye stilling i Randers Kommune.

»Jeg glæder mig til at komme ind i en kommune og forvaltning, der er i rivende udvikling, og hvor der er gang i at bygge daginstitutioner og gang i at tilpasse forvaltningen, så den også følger med. Det bliver en fornøjelse at blive en del af et velkvalificeret hold – det gælder både chefgruppen og medarbejderne. Det, at Randers Kommune er en organisation, der tænker tværgående og samarbejdende, synes jeg, er utroligt attraktivt, og det er helt sikkert, at jeg får stor gavn af det, når vi skal skabe en mere gennemsigtig økonomi til gavn for både forvaltning og borgere,« siger Kenneth Koed Nielsen i pressemeddelelsen.

Privat bor Kenneth Koed Nielsen i Risskov med sin kone. Familien består desuden af to sønner på 22 og 26 år, der begge er flyttet hjemmefra.

I fritiden har aktiviteter sammen med familien høj prioritet. Desuden bruges tiden på en løbetur, rejser og gerne et besøg på et kunstmuseum.