KIAN JOHANSEN, REDAKTØR DIN AVIS

Jeg bliver glad i hovedet, når jeg kan se, at noget virker efter hensigten. Og det tyder på, at Familiehuset i Brødregade har ramt noget af det rigtige til gavn for børnefamilierne.

Her kan man amme i fred, parkere barnevognen udenfor og nyde den ro, det kræver at pusle om en næsten nyfødt baby.

Det er godt tænkt! Især i en by som Randers, hvor Middelalderbyens brosten og høje trapper er en del af bymiljøet og hvor ikke alle kan bugsere bettemås og den store barnevogn ind i favorit-butikken.

Du kan invitere hele mødregruppen ind og mærke bylivet, få nogle andre input end dem du får inden for hjemmets trygge vægge og nyde en sandwich uden at føle, at du er i i vejen for alle andre andre, der besøger den smarte café på hjørnet.

At skabe en oase midt i en af byens handelsgader giver værdi på mange måder. Både på den korte bane, hvor familiefædre og især mødre lige kan puste ud, skifte en ble, klappe et bøvs frem, eller blot puste ud, inden turen går videre.

Men også på den lange bane. For de ammende unge mødre og kærlige fædre er den næste generation, der skal bruge vores midtby. Efter at de som unge har sluppet Storegades barer og diskoteker og fundet deres livs kærlighed, så er næste livsfase begyndt. Her kan et trygt miljø for netop dem være mange ting.

Det vigtigste er, at de kender Randers og føler sig tilpas i den.