Murerlærlingen Alexander Lynge Bøhm fra Randers modtog i sidste uge Unidrains Talentlegat på 15.000 kroner for hans faglige stolthed og dygtighed.

Det var en meget glad og overrasket murerlærling, der midt i dagens arbejde på værkstedet, blev tildelt rosende ord, blomster og Unidrain-legatet på 15.000 kroner. Alexander Lynge Bøhm er 21 år, bor i Randers og i lære hos virksomheden AC Huse i Ryomgaard. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Både forældre og kollegaer var mødt op på værkstedet i Randers for at overraske den unge håndværker, der hædres for sit talent, sin flid og interesse i faget.

»Det ligger os meget på sinde at støtte op om de unge talenter, der vælger byggebranchen som levevej. Det er vigtigt, da vi allerede mangler faglærte. Alexander er uden tvivl et forbillede. En dygtig håndværker, der gør en ekstra indsats og fortjener at blive anerkendt,« siger Anders W. Christensen, der er salgskonsulent hos Unidrain, i pressemeddelelsen.

»Det er for sindssygt«

En lille uge efter legatmodtagelsen er Alexander Lynge Bøhm stadig ikke kommet sig helt over overraskelsen.

»Det er for sindssygt, og det er vist stadig ikke sunket helt ind, men anerkendelsen betyder alt,« siger han.

Den kommende murer studerer på fjerde hovedforløb på Tradium, og selvom den 21-årige legatmodtager altid har vidst, han skulle være håndværker, var murerfaget ikke det oplagte valg. Alligevel føler Alexander Lynge Bøhm, at han er landet på den helt rette hylde.

»Der er så meget håndelag i at mure og give form til noget. Jeg har mulighed for at sætte mit eget præg på arbejdet, og det er virkelig tilfredsstillende at se resultatet af ens indsats,« fortæller han.

Fremtidsdrømme

Faglærer Kent Sivertsen har indstillet Alexander Lynge Bøhm til prisen, og han er ikke i tvivl om, at man har fundet den retmæssige modtager.

»Alexander er en ildsjæl, og det lyser ud af ham, at han er stolt af sit fag. Med sin faglige dygtighed går han altid forrest, også når det er kammeraterne, der har brug for hjælp. Jeg har tidligere overvejet at indstille elever til Unidrains legat. Med Alexander var jeg ikke i tvivl. Han går ikke på kompromis med sine opgaver. Alt, hvad han foretager sig, er nøje gennemtænkt. Mener han ikke, at arbejdet kan godtages, er han selv sin egen værste kritiker.«

Den nyudklækkede legatmodtager er færdigudlært til september, og pengene sætter gang i drømmene og mulighederne for, hvad der skal ske, når svendebrevet er i hus.

»Jeg vil bruge dem på noget, der giver mening i forhold til min videre vej. Om det er faglige kurser og eller et udlandsophold, ved jeg ikke, men det er helt sikker et skridt på vej mod nye spændende udfordringer,« runder Alexander af.

Legatet uddeles igen næste år.

sas