Nu kan børnene i Øster Tørslev, Spentrup og Harridslev også få social og økonomisk støtte til at begynde til en fritidsaktivitet.

En del familier kan nok nikke genkendende til, at børnene må undvære fritidsaktiviteter.

Faktisk er det 39 procent af familier med børn mellem seks og 17 år, der må sige nej til børn, der ønsker at dyrke fodbold, svømning eller gymnastik, fordi der ikke er råd til det. Det skriver Randers Kommune i en pressemeddelelse.

Det er ifølge Randers Kommune alt for mange familier, og derfor blev projektet Fritid For Alle søsat i 2022 med det formål at skaffe social og økonomisk støtte til børn, der ikke kan men gerne vil begynde til en fritidsaktivitet.

»Vi kan jo se sort på hvidt, at det er en udfordring for rigtig mange familier at prioritere penge til børnenes fritidsaktiviteter. Vi har fokus på børn og unges trivsel, som er en udfordring for tiden. Vi tror på, at fritidsaktiviteter kan hjælpe på det,« siger Randers Kommunes fritidskoordinator Sammy Elshikh.

Artiklen fortsætter under faktaboksen

FAKTA: Skoler i indsatsen

Sidste års skoler som fortsat er aktive i indsatsen:
Østervangsskolen
Nørrevangsskolen
Langå Skole
Hobrovejens Skole
Havndal Skole

Nye skoler i indsatsen:
Rismølleskolen
Oust Mølleskolen
Vestervangsskolen
Grønhøjskolen
Blicherskolen
Korshøjskolen

Til stede i flere byer

Fritid For Alle har allerede gennemført over 100 brobygninger mellem børn og fritidsforeninger i 2023. Med inklusion af blandt andre Grønhøjskolen, Blicherskolen og Korshøjskolen har projektet nu mulighed for også at fokusere på landdistrikterne i Øster Tørslev, Spentrup og Harridslev og understøtte samarbejdet med det lokale foreningsliv.

»Jeg er glad for, at vi nu kan udvide vores indsats Fritid For Alle til flere skoler i kommunen. Det vil sikre, at alle elever får mulighed for at deltage i en fritidsaktivitet uanset deres families økonomiske situation. Børns trivsel ligger højt på den politiske dagsorden, og for os er samarbejdet med foreningslivet afgørende for at sikre, at alle børn og unge har adgang til meningsfulde fritidsaktiviteter,«siger Lise-Lotte Leervad Larsen (S), der er formand for Skole- og Uddannelsesudvalget i Randers Kommune.

sas