Områdedirektør Jens Brix går på pension og overlader posten til en anden Randers-mand.

Jens Brix har aldrig forsøgt at skjule, at han er fra Randers.

Med den helt rigtige randrusianske dialekt fortæller han gerne, at han aldrig har boet mere end en kilometer fra Randers Stadion. I ganske mange år var det i øvrigt også hans andet hjem, da han fra 1975 til 1987 spillede over 300 divisionskampe for Randers Freja.

At han var en leder, vidnede anførerbindet om, og sådan blev det også i erhvervskarrieren. De seneste 18 år har titlen således været områdedirektør i Sparekassen Kronjylland.

»Det skal være nu«

Gennem alle 18 år har han haft Sparekassens afdelinger i Randers under sig, og det er derfor her, at han har haft sit udgangspunkt. Nu er det dog snart slut. 20. juni er Jens Brix’ sidste arbejdsdag. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Herefter kommer der til at stå pensionist ved siden af ambassadør for Randers på visitkortet.

»Det er altid svært at vide, hvornår tiden er inde. Jeg er og har altid været meget glad for mit arbejde og min tid i Sparekassen Kronjylland. Jeg er blevet udvist meget stor tillid og har haft meget store frihedsgrader, hvilket jeg er meget taknemmelig for,« siger han i pressemeddelelsen og fortsætter:

»På et tidspunkt skal stikket trækkes, og det, har jeg vurderet, skal være nu. Samtidig handler det om at slutte, mens dine kolleger stadig vil savne dig,« fortæller Jens Brix med sin vanlige humoristiske undertone.

Humoren har bankdirektøren brugt flittigt gennem årene – blandt andet som toastmaster i loungen til først Randers Frejas og senere Randers FC’s hjemmekampe.

Elsker alt ved byen

Fremtiden byder blandt andet på mere tid med familien, hvor Jens Brix og hustruen Gitte glæder sig til at kunne hjælpe endnu mere til med børnebørnene. Derudover skulle man kende den snart tidligere bankdirektør dårligt, hvis ikke også Randers stadig kommer til at fylde en del i hverdagen.

»Jeg elsker Randers og alt, hvad byen kan. Det fortæller jeg gerne vidt og bredt, og det er nok også derfor, jeg er blevet udnævnt til Randers-ambassadør. Derfor kommer jeg helt sikkert fortsat til at interessere mig for byens ve og vel i fremtiden,« understreger han.

Lige nu er kalenderen dog tom til efter sommerferien.

»Så må tiden vise, hvad der skal puttes i den – men jeg har da gjort mig nogle overvejelser,« siger han.

Afsked på hjemmebanen

Det er også en rigtig Randers-mand, der overtager Jens Brix’ stilling som områdedirektør i Sparekassen Kronjylland. Hans afløser bliver nemlig Jesper Meldgaard Lanng, som både er født, opvokset og stadig bosiddende i Randers.

Han tiltræder 1. september, og han får, ligesom Jens Brix har det i dag, ansvaret for afdelingerne i Randers City, Randers Nordre, Vorup, Assentoft, Spentrup, Hadsten samt Randers Erhverv, landbrugsafdelingen, Medarbejderbanken og bankens digitale afdeling Kron.

Der bliver selvfølgelig holdt afskedsreception for Jens Brix, og naturligvis bliver den holdt på hans gamle hjemmebane Randers Stadion, der dog i dag hedder Cepheus Park. Det sker på hans sidste arbejdsdag, 20. juni.

ceb