Randers by er under forandring med store byggeprojekter i centrum, ikke mindst Flodbyen Randers. Det er en oplagt anledning til at sætte fokus på, hvordan man skaber byer for mennesker. Foreningen for By-og Landskabskultur, Randers Kunstforening og Randers Kunstmuseum arbejder derfor sammen om to arrangementer under overskriften ”Det gode liv i byens rum”.

Lørdag 17. juni vil den internationalt anerkendte arkitekt, kritiker og professor Jan Gehl i et foredrag i Underværket vise billeder fra sine studier og projekter i hele verden og sætte fokus på arkitektur, natur, kultur, adfærdsmønstre og sanser. Entre.

Søndag 11. september inviteres der til en temadag på Randers Kunstmuseum som del af demokratimødet 2023.

Arrangementerne er arrangeret af Foreningen for By-og Landskabskultur, Randers Kunstforening og Randers Kunstmuseum og realiseres med støtte fra blandt andet Randers Kommune.